sv.onlinewebcreations.com

Amsterdam den 3 januari 2017 Konsumenterna är mest positiva om Anderzorg, enligt forskning som utförs av marknadsundersökningsbyrån MWM2 i konsumenternas uppfattning om hälso- och sjukvårdsföretagen på sociala medier. Särskilt lågprissättningen och kampanjen med Rapper Sef var mycket positiva. Konsumenterna var mindre positiva om Silver Cross. Försäkringsgivaren bedömdes vara särskilt negativ för att främja ersättning för islamiska omskärningar och premienivåerna.

Bra indikator

Att mäta online-känslan på sociala medier är en bra indikator på antalet byta till en ny sjukförsäkring. Anderzorg har fått de mest nya kunderna den 1 januari, medan Zilveren Kruis förlorade många kunder i år ( källa: Vektis ). Antalet meddelanden på sociala medier är också en indikation på antalet omkopplare. Under 2013 och 2014 talade de mest om hälsoförsäkringar på sociala medier och de flesta av hälsovårdsföretagen förändrade sig också.

Byte månad är en källa till irritation

När man överväger huruvida man ska byta till en annan försäkringsgivare spelar premienivå den viktigaste rollen. Skillnaden i premienivå måste dock vara stor, annars kommer konsumenterna inte att bry sig, enligt analysen av rapporteringen. Sjukförsäkringar är allmänt omgivna av konsumentirritationer. De är irriterad av bristen på tydlighet av avgifter, den korta tiden de måste byta, inblandade byråkratier och den överdrivna annonseringen. Dessutom är de förvånad över att hälsoförsäkringsbolag bara verkar fokusera på att locka nya kunder istället för att också fokusera på att behålla befintliga kunder.

Om denna forskning

Denna undersökning genomfördes under de senaste månaderna 2016. MWM2: s sociala insikter undersökte känslan av de sex mest talade om hälsovårdsföretagen i Nederländerna (Zilveren Kruis, VGZ, CZ, Menzis, FBTO och Anderzorg) på alla sociala medier, såsom sociala nätverk, videosidor, bloggar och forum. Den underliggande rapporten ger värdefull insikt i konsumenternas motiv och hinder för att byta till ett annat hälsovårdsföretag.

Om MWM2

Marknadsundersökningsbyrån MWM2 rådgivar och underlättar organisationer för att lyssna på sina intressenter och stödjer att översätta sin röst till handlingar inom organisationen. Med sociala insikter utför MWM2 välbehandlade analyser med sociala data och översätter dessa till viktiga insikter i trender och utveckling. Peer-to-peer-åsikter uppfattas som mer tillförlitliga än traditionella medier, vilket resulterar i att de alltmer avgör märket rykte, tillfredsställelse och lojalitet.

Top