sv.onlinewebcreations.com

Online karriär webbplats StepStone tar bort mer än 526 av de 876 jobben. Norges styrelse tillkännagav detta på fredag ​​eftermiddag. Företaget drar sig vidare från nio av de arton länder där det verkar, däribland från England. Kontoret i Nederländerna behålls, men det finns inga uppsägningar.

Nyheterna kommer efter dåliga resultat för tredje kvartalet. EBITDA-förlusten uppgick till 16, 7 miljoner euro under tredje kvartalet. Förlusten uppgick till 29, 9 miljoner under andra kvartalet. StepStone har meddelat att det vill begränsa sin verksamhet till tre kärnmarknader: Tyskland, Belgien och Danmark. Kontoren i Nederländerna, Norge, Sverige, Finland och Luxemburg kommer att behållas. StepStone söker också sätt att spara kostnader i dessa fall. Direktör Erik Breeuwsma från StepStone Netherlands exkluderar inte för hans etablering, där 35 anställda är anställda. Han föreslår att han samarbetar mer med den belgiska filialen, så att vissa funktioner kan bli överflödiga. "Vi kommer att stänga detta år med en förlust, men vi förväntar oss att hamna i de svarta siffrorna nästa år", säger Breeuwsma. Han tillskriver det europeiska holdingföretagets dåliga kvartalsuppgifter till den kraftiga nedgången i lediga platser.

StepStone var på toppen av de holländska online karriärwebbplatser med tidigare Newmonday.com, Jobnews och Monsterboard. Kampen för överlevnad på en starkt konkurrensutsatt marknad var intensiv. Monsterboard tillkännagav en "shake-out bland arbetsplatser" tidigt i år. Förra månaden gick Erik Breeuwsma i Adformatie till Newmonday.com. Enligt Breeuwsma borde detta initiativ från VNU och Randstad inte ha förvandlats till rekrytering och urval via telefon.

Ändå var det redan i juli känt att kostnaderna vid StepStone blev otillräckliga. Rykten i den europeiska pressen att företaget var i samtal med den schweiziska Adecco avvisades allvarligt. Arbetskraften, som hade 1258 anställda i mars, minskade till under tusen.

Top