sv.onlinewebcreations.com

Traditionella företag är för första gången i majoriteten som annonsörer på internet. Detta framgår av den 100 största online annonsören i USA, en rangordning av Nielsen // NetRatings. Forskningsbyrån talar om "en jordskred".

AdSpectrum-sektionen i Nielsen // NetRatings rapporterar regelbundet om utvecklingen av onlineannonsering i USA. De 100 största annonsörerna online i mars månad visar att 56 procent av namnen på listan tillhör de "traditionella annonsörerna".

Företag som rankas bland de "traditionella annonsörerna" inkluderar Providian Bank, Walt Disney, Visa, Chevron, men också - blir ganska snabbt traditionella - E * Trade. Annonsörerna från den digitala ekonomin inkluderar Yahoo, AOL Time Warner, Amazon och eBay. Dessa företag utgör 34 procent av de hundra största annonsörerna. Den tredje kategorin är "high tech", med företag som Sony, Hewlett-Packard och Microsoft. Tio procent av de 100 annonsörerna hör till den här gruppen.

Förutom att vara majoriteten, spenderade traditionella annonsörer också mest pengar på onlineannonsering, enligt Nielsen // NetRatings. Av de 280 miljoner dollar som spenderades i mars utgjorde traditionella annonsörer 44, 1 procent. 37, 5 procent spenderades av företag som "digital ekonomi" och "högteknologiska" företag svarade för 18, 4 procent av detta belopp.

Nielsen // NetRatings reagerar entusiastiskt på egna fynd. "Vi ser en vaktbyte", säger Allen Weiner, vice vd för Analytical Services. "Traditionella företag har orsakat en skred, både när det gäller antalet företag som vill annonsera online och hur mycket pengar de spenderar på det - ett gott tecken för online-reklambranschen."

Men de traditionella annonsörerna kan fortfarande lära av de "högteknologiska" företagen, enligt forskningen. Företag som Sony, Hewlett-Packard, Microsoft och andra från kategorin "högteknologi" är mer effektiva med sina kampanjer än de andra två grupperna. De kan bättre nå ett högt sortiment och därigenom hålla frekvensen med vilken banderoller visas för internetanvändaren låg. Nielsen // NetRatings säger att detta resulterar i ett högre klickförhållande.

I genomsnitt hade de högteknologiska företagen ett utbud på 17, 1 procent med en cpm (kostnad per tusen banderoller) på 19, 3 dollar och en genomsnittlig klickfrekvens på 0, 3 procent. I jämförelse hade de traditionella annonsörerna ett mindre intervall (11 procent), en högre cpm ($ 20, 1) och en lägre klickfrekvens (0, 22 procent). Företaget "digital ekonomi" hade också ett mindre utbud, den lägsta cpm (17, 2 dollar), men också det lägsta klickförhållandet (0, 16 procent).

Top