sv.onlinewebcreations.com

En ny online-medieplattform samlar de största stjärnorna i världen för att skicka personliga videomeddelanden till sina fans, mot betalning. Eugene Hendrikx lämnade Divimove för att bygga Fantube.

Hendrikx hade i åratal ledande befattningar med det internationella mediasystemet Divimove. Senast som chef för talang. Från den bakgrunden känner han till många kända YouTubers och internationella artister. Med uppkomsten av sociala medier, de volymer och stjärnorna som följer med det, kände han behovet av en motrörelse. Och så Fantube föddes.

"Jag vill ta personligt tillbaka till media. Med Fantube har jag utvecklat en plattform där influencers kan skaffa pengar för något kul och i gengäld få ett leende från sina fans. "På användarsidan fungerar det så att någon har ett personligt videoklipp från en välkänd DJ, fotbollsspelare, Youtuber, musiker, et cetera kan köpa. Vanligtvis som en present till någon annan.

Hendrikx: "Armin van Buuren har totalt sett stigit över 2.800 under de första 2, 5 veckorna för Stichting Muziekids. De första kunderna kom från: Taiwan, Libanon, Turkiet, USA, Nederländerna och Ryssland. "

När han utarbetar sin affärsplan arbetar entreprenören med att många av de stora stjärnorna har sin egen grund för en eller flera goda orsaker. "De kan göra videor för egen grund, men andra influencers kan donera lika bra genom oss."

En konstnär kan bestämma per kampanj vilken del av uppsatsen som går till en välgörenhet. Det kan vara noll procent, det kan vara femtio procent. Det spelar ingen roll för systemet. Bra för den avgift som Fantube kräver. Hendrikx debiterar åtta procent om pengarna går till en välgörenhet, "det är praktisk kostnad" och 25 procent om pengarna går till konstnären själv.

På utbudssidan fungerar marknadsplatsen på grundval av exklusivitet. Endast kända artister och idrottsmän är inbjudna att delta. I den här fasen är det bara holländska VIPs, men när plattformen har passerat den första testfasen kan entreprenören enkelt skala upp internationellt.

Upptagen artister som Armin van Buuren använder Fantube-appen för denna önskan. De kan då, eller deras ledning, när och hur ofta de är tillgängliga för att göra önskvideo. Så snart de kan komma igång får de en kort sammanfattning från videosökaren. Det anges vilka önskemeddelandet är och varför.

Omkring denna period kommer Fantube att sätta ett nytt system med vilka välgörenhetsorganisationer kan bjuda in sina ambassadörer att göra personliga videofilmer.

Fantube grundades av Marco Groenendijk (CTO) och Eugene Hendrikx. Företaget är baserat i Berlin.

Top