sv.onlinewebcreations.com

I maj var föreningen fem anställda rikare: fem studenter från TU Delft fick möjlighet att "bläddra" data från Center for Insurance Statistics. Utan en order, eftersom - som Alex Hoen förklarar CVS - "om du letar efter något specifikt kommer du att sakna intressanta och överraskande saker." Onsdagen den 25 maj presenterade eleverna resultaten.

Stora data är inte nya för CVS. Centret har arbetat i många år med stora datafiler, regelbundet kombinerat med data från exempelvis KNMI (över storm) eller Central Bureau of Statistics. Hoen: "Men vi gör det huvudsakligen för att göra vår vanliga statistik. Medan skönheten i alla dessa data är så kan du också få mycket överraskande resultat. "Det hände när en kollega oavsiktligt upptäckte bedrägeri med den då nya iPhone.

Annan metod, samma resultat
När kontakten med TU Delft gjordes behövde Hoen och hans kollegor inte tänka två gånger om att ge studenter från matematikavdelningen tillgång till datafilerna - naturligtvis efter att ha skrivit ett sekretessavtal. "De gick till jobbet utan instruktioner: försök bara få något ut av det." Tyvärr var resultaten inte särskilt överraskande: det visade sig att personer med höga inkomster hade mer att göra med stöldskador än personer med låga inkomster. Och i tätbefolkade områden är vattenskador oftare hävdat än på landsbygden, där det ofta orsakas skador orsakade av blixtnedslag. "Det är trevligt att se att de nu ser ut genom en annan metod."

Övning kontra teori
Inga spektakulära resultat, men en erfarenhet rikare. Hoen: "Stora data är en hype och alla vill ha något med det, men igen visade sig att övningen alltid är svårare än teorin. Du kan fortfarande ha så bra matematiska färdigheter, om kvaliteten på data inte är bra så kommer du inte att bli långt. "Om en part har data tillgänglig på kommunal nivå och den andra på distriktsnivå, så är det redan en matchning och du behöver komma med en lösning. "En ögonöppnare för eleverna." Och föreningen var också nöjd med eleverna på golvet. "Stora data är framtiden, det är bra om vi får så mycket erfarenhet som möjligt utöver vårt eget arbete och går in i partnerskap."

Top