sv.onlinewebcreations.com

Juan Rada, som vice vd för Oracle EMEA Industries, ansvarar för att etablera elektroniska marknadsplatser. Han har varit nära involverad i förberedelsen av initiativtagarnas marknadsplats KPN, Atcostplus och Oracle. Denna elektroniska marknadsplats - ett namn som han ännu inte har - måste bli en av de största i världen. Samtal med fler företag om anslutning pågår.

Vem ska annars delta i denna marknadsplats?

"Många marknadsplatser fungerar inte ordentligt på grund av att tillräcklig kunskap har tagits in. Det går inte att lägga kataloger med produkter på nätet. Detta fel görs inte på den här elektroniska marknaden. KPN introducerar kunskap om inköpsprocesser, Atcostplus om distribution och logistik och Oracle är teknologiplattformen, diskussioner med andra parter genomförs för att lägga till sin kunskap. KLM kan till exempel introducera kunskap om resebranschen och vi kommer snart att kunna tillkännage inträdet från ett antal stora IT-företag. "

Det förväntas att ett stort antal e-marknadsplatser kommer att falla såväl som ett antal teknikleverantörer. Hur stor är chansen att vi någonsin kommer att höra någonting från den nu nya marknadsplatsen?

"Marknaderna utvecklas inte med hastighet på en komet, men förklarar mer med fartyget på ett propellerplan. Elektriska marknadsplatser är i huvudsak partnerskap mellan och mellan företag. För att organisera detta samarbete tar tid. På e-marknadsplatser handlar inte bara om transaktioner och det är därför leverantörer av marknadsplatslösningar som I2, Ariba och CommerceOne kommer det allt svårare - de erbjuder endast den transaktionsteknik som kommer att bli tillgänglig kostnadsfritt i framtiden, jämföra det med e-post. För att komma tillbaka till din fråga kommer denna marknadsplats att göra en vinst eftersom det är säkra på handelsvolymen KPN och Atcostplus på cirka 2, 5 miljarder euro på årsbasis. "

2, 5 miljarder euro räcker inte för att växa och lockar fler stora deltagare?

"Vi behöver verkligen växa snabbt, eftersom mer volym innebär mer likviditet och mer pengar att utvecklas, men utan volym är jag optimistisk om tillväxtmöjligheterna, särskilt med tanke på eurons ankomst." Euron kommer att vara ett viktigt incitament för e-handel och e-marknadsplatser. "

Vad är det som säljs på denna marknad?

"Det handlar nu om sådana saker som IKT-produkter och tjänster, tillfälligt anställda, kontorsutrustning, tryckning och strategiska varor som råmaterial, maskiner, kemiska produkter etc. i framtiden. Försäljningen kommer att samarbeta i hela leveranskedjan, till exempel kommer företag att samarbeta mer inom produktutveckling och produktteknik, de kommer att dela mer information i datafiler och göra programvaran tillgänglig för varandra. "

Denna marknadsplats som måste bli en världsomspännande marknad sätts upp från Nederländerna. Varför inte Spanien eller Frankrike?

"Nederländerna är ett stabilt och pålitligt handelsland och har logistiksystem som Rotterdam och Schiphol och har - också viktigt - en neutral regering vilket gör den till en utmärkt plats för dessa men också andra marknadsplatser. Jag förväntar mig att Nederländerna blir ett land med båda portar som viktiga e-hubbar, kommer vår marknadsplats att locka till sig andra marknadsplatser som förresten kan använda denna tekniska plattform, och onödiga investeringar kan lämnas ut så långt vi är berörda. "

Top