sv.onlinewebcreations.com

Jul den bästa tiden på året? Inte för alla. Mer än en miljon holländska människor känner sig ganska ensamma och i synnerhet denna period. Känslor av ensamhet och sorg ökar. Under dessa dagar skulle tre gånger så många människor chatta på Humanitas chattar. Mer än trettio volontärer är sedan redo att prata med människor som vill dela sin historia via "The Listening Eye" och "Talk about Loss". Detta händer anonymt och i en konfidentiell online-miljö.

Allt är förhandlingsbart
På "The Listening Eye" under julperioden är det mycket chattat om ensamhet. Ofta handlar det om förlorade kontakter och hur svårt det kan vara att lära känna nya människor. "Till skillnad från i telefonsamtal finns det mer tid för en chatt att reflektera och lägga tanken på ord", säger projektledare Edwin Herzberg. "Chatt verkar avlägset, du ser inte och hör varandra. Det är just denna anonymitet som gör det lättare att dela personliga historier ".

Längre behov av uppmärksamhet efter förlust
Chatten "Tal om förlust" är en chattjänst som riktar sig till personer som har att göra med en förlust. Koordinator Frédérique Groenen: "För personer med förlustupplevelse är helgorna ofta extra laddade. De tycker inte om det eftersom de saknar sin älskade, eller ser tillbaka i en svår period. Det är inte alltid lätt att dela dessa känslor med miljön. Många av våra volontärer är erfarenhetsexperter. De förstår att människor också behöver uppmärksamhet och ett lyssnande öra efter en längre tid. "

9.000 chattar per år
År 2015 genomfördes 8 000 onlinesamtal via lyssnaöget och över 1000 via Talk about Loss. Medelvärde 22 samtal per dag utförs, i genomsnitt 1, 5 timmar till 2 timmar. 85% av dem sa att de hade en bra konversation efteråt och 83% kände sig verkligen hjälpte.

tillgänglighet
Lyssnandet är tillgängligt dagligen, även under julen, från 10:00 till midnatt via www.hetluisterendoog.nl. Prata om förlust finns dagligen, även under jul, från 16:00 till 22:00 via www.pratenoververlies.nl.

Humanitas
Humanitas Association är en nationell volontärorganisation. Humanitas har mer än 700 aktiviteter, uppdelat på 6 teman: ensamhet, föräldraskap, växande uppehåll, kvarhållande, hemadministration och förlust. Varje år ger 18.000 välutbildade volontärer cirka 57.800 personer förtroendet att ändra sin situation på egen hand.

Top