sv.onlinewebcreations.com

Den amerikanska profilen Myspace återställer kategorin "Klassificerade annonser". För detta ändamål ingick företaget ett partnerskap med Oodle.com.

Amerikanska tidningar och tidskrifter blir ännu tyngre nu profilwebbplats MySpace tar professionellt upp marknaden för annonser. Teknologipartner Oodle.com har aggregerat online-klassificerade annonser från exempelvis lokala tidningar i 3 år och gör dem sökbara online. Det intervallet av nuförtiden är miljontals annonser nu också sökbara på profilsidan.

Dessutom är det möjligt att ange en annons direkt på Classifieds.Myspace.com gratis. Detta kommer bara att visas på anslagstavlan på profilen. Fördelen med detta är att annonserna inte är lika anonyma som på exempelvis Marketplace.nl och Speurders. Den personliga profilen för (ver) köparen kopplas automatiskt till varje annons.

Tjänsten är tillgänglig på MySpace i USA, England och Kanada.

Under de få dagarna som den nya anslagstavlan är online uppträdde 19 000 annonser i avsnittet "Jobb". I avsnittet "För uthyrning" fanns det 3.700.

Den inbyggda sökmotorn söker som standard den fulla Oodle-erbjudandet. Det här är annonserna på tidnings- och magasinwebbplatser som MySpace. Med alternativet Avancerad sökning kan du förfina sökningen till endast MySpace-annonser.

I Nederländerna är Hyves i en liknande position att locka till sig en del av online-reklammarknaden. För tillfället visade företaget, på begäran, litet konkret intresse för detta.

MySpace tar på Craigslist, en amerikansk version av Marktplaats.nl, på denna classifieds-marknaden.

Finansiella detaljer om samarbetet har inte offentliggjorts.

CrunchBase Information Oodle Information tillhandahållen av CrunchBase

Källa foto: akaalias (CC)

Top