sv.onlinewebcreations.com


Utrecht den 13 september 2017 - Sektorn för autonoma internetanslutna bilar står alltmer inför utmaningar på området för säkerhet för Internet. Som svar har Kaspersky Lab och AVL Software and Functions GmbH utvecklat Secure Communication Unit (SCU). Prototypen av den här säkerhetslösningen, som presenterades vid New Mobility World / IAA 2017 i Frankfurt den 13 september, säkerställer att kommunikationen mellan bilens olika komponenter och den externa infrastrukturen är säker, vilket gör bilarna "säkra av design" ( vara säker-by-design).

Varje ny generation av bilar kommer att vara utrustade med nya, alltmer intelligenta teknologier för att upptäcka fjärrstörningar, telematik, automatiserad och autonom körning, fjärrstyrning och infotainment. Kontrollen av en bil fortsätter enligt alltmer komplexa cyber-fysiska system, baserat på elektromekaniska signaler. Dessa system använder flera sensorer, kontrollfunktioner, subnät och kommunikationsmoduler som svarar mot andra fordon och miljön. Eftersom funktionerna styrs på distans, är dessa bilar i allt högre grad mål för cyberattacker.

Systemkomplexiteten hos en "ansluten bil" ökar ständigt och fler och fler externa applikationer är inblandade. Det finns också kontinuerlig utveckling i dynamiken hos fjärrprogramvaruuppdateringar. Detta gör det svårt att testa hela systemet för fel, bakdörrar och designfel. Den säkra kommunikationsenheten måste göra internetanslutna bilar "säkra av design", oavsett extern programvara och system ombord. SCU är i själva verket en kontrollenhet för kommunikation inom bilens nätverk, som förbinder de olika undernät och / eller gateway controllers. Enheten fungerar som en enda, säker gateway för inkommande och utgående kommunikationsflöden. Programvaran förhindrar att de olika bilkomponenterna kommunicerar med varandra utan att önska systemet och skyddar systemet mot inkräktare.

SCU: s mjukvaruplattform består av säkerhetskomponenter som är "säkra av design". Den viktigaste komponenten är KasperskyOS operativsystem utvecklat för "inbäddade" system, vilket ger djupt skydd mot cyberattacker. Dessutom säkerställer Kaspersky Security System tillämpningen av en strikt säkerhetspolicy.

Prototypen av SCU presenterad i Frankfurt implementeras enligt ARMv7-arkitekturen och är utrustad med 128 MB RAM och IOMMU. Andra hårdvaruplattformar kan utvecklas skräddarsydda, helt enligt specifika tillverkarens krav.

"Bilens ekosystem blir alltmer komplicerat och mer beroende av extern kommunikation, så det är inte förvånande att förare och tillverkare är oroliga för cybersäkerhet", säger Martijn van Lom, chef för Kaspersky Lab Benelux. "Fördelarna med anslutna bilar är tydliga, men bilsystemen måste bli säkrare. Med prototypen från SCU tar vi ett stort steg framåt inom området för säker bilkommunikation. "

Plattformen kan modifieras så att varje biltillverkare kan utveckla en SCU för egna bilar, baserat på specifika hårdvaru- och programvarukomponenter. SCU är tillgänglig över hela världen för OEM, ODM, systemintegratörer och programutvecklare.

Top