sv.onlinewebcreations.com

Aktiepriset på Twitter föll sju procent på mikroblogins andra handelsdag och slutade på fredag ​​på 41, 65 dollar, vilket var överstigande öppningspriset på 26 dollar.

Eufori av den första handelsdagen stördes grovt av kritiska kommentarer från analytiker som tyckte att andelen var mycket för högt uppskattad, särskilt nu när det californiska företaget ännu inte har vinst. Enligt en analytiker från Pivotal Research Group är allt över $ 30 inte realistiskt längre. Twitter slutade på $ 44, 90 på torsdag, vilket gör det värd 25 miljarder dollar på en gång.

Wim Zwanenburg, analytiker hos Stroeve & Lemberger, berättade RTLZ i veckan att det finns en bra chans att Twitter kommer att göra en vinst. "Omsättningen växer väldigt snabbt och i viss tid har de gjort investeringarna och varje extra omsättning är också en extra vinst". Den vinsten måste emellertid komma från reklam. Men för hög andel av annonserna driver användarna bort.

Nästa IPO som kommer att locka uppmärksamhet är det virtuella lagringsföretaget Box. Starten med en omsättning på 100 miljoner dollar har valt de banker som kommer att följa med IPO någonstans 2014.

Top