sv.onlinewebcreations.com

Lufthansa kommer att samarbeta med Winding Tree, en blockchainbaserad reseplattform för resor. Det tyska flygbolaget har investerat för ett okänt belopp i Winding Trees crypto currency Líf och kommer att dela innehåll med uppstarten.

Nuvarande resedistributionssystem är för långsamt, för långsamt och för dyrt, säger Maksim Izmaylov, grundare av Winding Tree. Genom att kombinera blockchain-teknik med direkta länkar till leverantörsförteckningen, vill Izmaylov bryta igenom distributionsmonopolet av parter som Saber, Amadeus och Travelport. Som ett resultat kan fördelningskostnaderna minskas med 10 till 20 procent, enligt Izmaylov. Lufthansa är det första stora flygbolaget som är villigt att dela innehåll med Winding Tree.

"Resebranschen är ofta komplex när det gäller digitalisering", säger Lufthansa i ett uttalande om investeringen. "Startups eller företag som inte specialiserar sig på resor har svårt att komma in på marknaden eftersom direkt tillgång till priser och produkter från flygbolag, hotell och andra tjänsteleverantörer innebär att du måste förhandla separat med varje spelare. Några mellanhänder dominerar idag marknaden. Detta sätter bromsarna på innovation och vidareutveckling av resefördelningen. "

Izmaylov säger i sin tur att han är väldigt glad med Lufthansa som testplats. "Tack vare partnerskapet med Lufthansa kan vi bygga blockchainbaserade reseprogram som inte bara uppfyller flygbolagens krav, men kan testas med det största flygbolaget i Europa så att vi kan validera plattformens effektivitet och skalbarhet."

Top