sv.onlinewebcreations.com

Två nya nederländska sökmotorer har lanserats. Citat Media levereras med Search.nl En metasökmotor som använder så kallad klusterteknik. Det betyder att sökresultaten i sökmotorer som Yahoo och Google också analyseras. Den andra nya sökmotorn är Searchnieuws.nl. Detta roams nyheter webbplatser.

Clustered sökning är, enligt Citat Media, ett intelligent sätt att söka. Istället för att generera en oändlig mängd resultat är betoningen i grupperad sökning på att analysera och organisera dessa resultat. Till exempel, vem som genererar sökningen "försäkring" samtalar kluster som premium, bil, sjukvård, fördelaktigt, citat etc. Att klicka på ett kluster leder till en ny sökning inom de hittade resultaten.
Resultatet är en betydligt mer exakt sökning än med en vanlig sökning baserat på nyckelord, enligt Citat Media. För att söka ännu mer specifikt består klustren också av relevanta subkluster.
"Med lanseringen av Search.nl introducerar vi ett nytt sökbegrepp. Det här är nästa steg för att söka på internet, säger Jan-Willem Tusveld, produktchef för Search.nl. "Vi tror att vi kan förbättra webbsökningen väsentligt med den här webbplatsen och vi kommer att fortsätta att förnya med ny sökteknik".
Tusveld betonar att Search.nl är helt separat från den andra Quote-sökmotorn: Vinden.nl. Enligt honom är sökmotorn mer fokuserad på professionella sökmotoranvändare. "Vi vill också tävla med Ilse och även lite med Google. Vi vill inte prata för vår tur och räknar inte direkt med en marknadsandel på tolv procent eller så, men Search.nl har visserligen potential. Clustering är unikt under alla omständigheter, vilket vi ännu inte vet i Nederländerna. Poängen är att många människor har problem med att hitta rätt nyckelord. Med klustring kommer det att övervinnas för en stor del, säger Tusveld. Soek.nl är fortfarande i en testfas. Search.nl lanseras efter sommaren.
Intelligenta sökresultat eller inte, sökmotorn var offline omedelbart måndag eftermiddag. Vem ville ge upp en sökning, var vänligen ombedd att försöka igen senare. Så intelligent sökmotorn kan därför inte omedelbart spåras. Enligt Tusveld beror detta på att ett antal datorsystem stod i konflikt med varandra. Enligt honom är allt gjort för att göra det enklare.
Den andra nederländska sökmotorn som lanserades igår är Searchnieuws.nl och är en produkt från Groningen CRS. Som namnet antyder söker denna nya sökmotor bara efter information från relevanta nyhetskällor.
Sökmotorn indexerar från ett stort antal källor (från tidningar till nyhetswebbplatser, från radio till tv) nyheter och lagrar rubriker i en stor databas. Denna databas är sökbar via nyckelord och relevanta artiklar inklusive källa och datum visas omedelbart.
Databasen omfattar en period av ett år (början av maj 2003) och har cirka 180 000 artiklar. Alla nya artiklar sparas omedelbart och kan genomsökas omedelbart. Som ett resultat kommer sökmotorn bara innehålla fler artiklar.
Sökningen kan göras från att fylla i ett enkelt ord till den avancerade funktionen där vissa källor kan uteslutas eller till exempel de äldsta artiklarna visas först. Ett klick på ett resultat är tillräckligt för att vara direkt kopplat till den relevanta artikeln på källans webbplats.

Top