sv.onlinewebcreations.com

ABN AMRO har vunnit det eftertraktade NCCA-priset för kundstrategi. NCCA är en årlig tävling mellan organisationer inom kundkontakt och kundupplevelse. ABN AMRO fick priset för Overal & Altijd-strategin, med vilken banken vill vara redo för kunden via en mängd kanaler, var och när den begärs.

Elva nominerade i fyra kategorier kunde vinna det viktigaste priset för proffs inom kundservice. Tävlingen var stark. ABN AMRO nominerades i kategorin kundstrategi utöver Philips och Amsterdam kommun. Utmärkelserna presenterades på torsdagskvällen.

ABN AMRO har en klar vision med Overal & Altijd; Vi vill vara var kunden vill ha. Via webbkamera, telefon, chatt, mail eller vid bordet. Personlig kontakt och digital bekvämlighet kommer ihop. Under tiden har nästan alla rådgivare utbildats för att vara till tjänst för kunden genom olika former av kontakt. Juryen i NCCA Awards var av den uppfattningen att ABN AMRO verkligen gör turnen för en Överallt & Alltid tjänst.

Klaas Ariaans, chef för Personalbanking, är mycket stolt över alla som gjorde det möjligt. "En belöning för det framgångsrika samarbetet inom Retail".

Top