sv.onlinewebcreations.com

Hilversum, 02 februari 2017 - Produktionsgrenen för sportkanalen Eurosport har inte funnits sedan morgonen i morgon, torsdagen den 2 februari, från den olympiska stadion i Amsterdam, men från medietekniska företaget NEP Nederländerna. I den där parten har Eurosport, sedan 2015 en del av Discovery Communications, funnit rätt partner för förbättrad produktion för sina linjära kanaler i Benelux.

Förutom sina paneuropeiska flöden arbetar Eurosport i allt större utsträckning med lokala program och innehåll. Dessutom utökar sportskanalen sin sporträttsportfölj kontinuerligt. Med tanke på teknik och innovation är det ett logiskt nästa steg att flytta om sin personalverksamhet från olympiska stadion i Amsterdam till NEP i Hilversum.

För att göra en maximal kvalitativ (och logistisk) förbättring var en fullständig omlokalisering av Eurosports tillfälliga sysselsättningsåtgärder nödvändig. NEP renoverade en speciell vinge för sitt syfte i Media Park i Hilversum, med fyra dedikerade produktionskontrollrum, fem röststugor och redaktionell och kontorslokal.

Gijs Poortman, produktionschef på Eurosport: "Vi är i full utveckling. Och för att kunna profilera oss ännu mer som en ledande sportskanal under de närmaste åren är samarbetet ett logiskt nästa steg. Med sin omfattande kompetens inom innovations- och sportproduktion matchar NEP perfekt våra önskemål och ambitioner och vi är nu som en kanalgrupp väl förberedd för framtida utveckling. "

Karel van der Flier, CCO på NEP Nederländerna: "Valet för oss är början på intensivt samarbete på flera områden. Vi är väldigt starka tillsammans, särskilt nu när vi går samman - även med sikte på innovativa, nya sätt att ge innehåll till konsumenterna. Med detta samarbete accelererar Eurosport sin strategi för att utöka innehållet och locka fler tittare, över flera enheter och kanaler - och med exklusivt och premium sportinnehåll. "

- END -

För mer information, intervju möjligheter och bilder:

NEP
Marleen Lassche, Kommunikation & PR
André van Duinboulevard 4
1217 WH Hilversum
Tel +31 6 22 95 2772
[email protected]

Om NEP Nederländerna
NEP erbjuder sina kunder den teknik, människor och know-how som gör det möjligt att producera och distribuera de största händelserna i världen. Medieteknikföretaget är världsledande inom outsourcade produktionslösningar och levererar olika produkter och tjänster för fjärr- och molnproduktion, studioproduktion, playout, videodisplay, värdesändning, postproduktion, media asset management, Digital Media Services och end-to-end OTT-lösningar. . Mer information: www.nepworldwide.nl

Top