sv.onlinewebcreations.com

Webbutiker är starkt beroende av väl anpassade betalningsprodukter för sina tjänster. Med stort intresse följer jag därför marknaden för att se vilka lösningar som introduceras och vi utvärderar alltid betalningslösningar för räckvidd, konvertering och kostnader.

Verkligheten visar (förenklad) att traditionella betalningsprodukter har en bra räckvidd och de nya lösningarna bidrar starkt till omvandling. Nästa steg i optimering är därför uppenbart: kombinera den traditionella och den nya infrastrukturen. För att förenkla? Detta kan ses med Application Programming Interface, eller API.

Räckvidd och konvertering: traditionell mot ny värld

Den befintliga betalningsinteraktionen mellan webbshop och konsumenter går genom banker som ingår i den välkända reglerade interbankens betalningsinfrastruktur. Denna infrastruktur omfattar (SEPA) betalningsinstrument som betalkort och kreditkort. Om vi ​​tittar på räckvidd och konvertering är utbudet av denna infrastruktur bra, delvis på grund av SEPA-standardiseringen. Konverteringen är emellertid begränsad, bland annat på grund av säkerhetskrav som 3DSecure.

Marknadsfesterna svarar bra genom att införa nya betalningslösningar, de så kallade elektroniska alternativa betalningarna (alla betalningsmetoder förutom traditionella kort, till exempel iDeal). Dessa värderar bra på konvertering, men mycket mindre på intervallet. Hur man kombinerar det bästa av två världar?

Betalningstjänsternas infrastruktur och deras räckvidd och konvertering.

Källa: Infrastrukturkrav EBA: s arbetsgrupp för elektroniska alternativa betalningar

Europeisk regleringsförare för innovation

Koppling av interbankbaserad betalningsinfrastruktur med eAPs eller en välkänd tillgång till betalningsinfrastrukturen för att uppnå eAPS-täckning med ett "API-lager". Banker, förenade inom Euro Banking Association, tänker på detta, vilket kan läsas i det här senaste dokumentet. Denna prata handlar om detta API-lager, som kallas Digital Customer Services Infrastructure (DCSI).

Detta lager fokuserar på konsumenter och webbbutiker och erbjuder alla berörda (banker, eAP) möjligheter att erbjuda konsumenterna de tjänsterna (med räckvidd!) Det är nödvändigt att handla online. Tänk på betalningstjänster och icke-betaltjänster, såsom autentisering, kontouppgifter, utbyte attribut etc. Både betalnings- och betalningstjänster regleras delvis genom det europeiska betalningsdirektivet Betalningsdirektivet II (PSD2) med tillgång till betalningskontot.

Detta gör europeiska regler till drivkraften för innovation. Eftersom betalningsdirektivet PSD2 faktiskt öppnar bankerna och det tvingar dem att standardisera denna tillgång och informationen som ska tillhandahållas.

Med andra ord är det nu viktigt att standardisera den specifika funktionaliteten för dessa betalnings- och betalnings API och att få dem att kommunicera med varandra i den nya infrastrukturen (DCSI). Detta kommer i hög grad att bidra till europeisk driftskompatibilitet och ökning av utbud och omvandling.

API: Använd din bank för att öka räckvidden

Det eAPs har en bra omvandling, men ett fattigare utbud är delvis för att eAP-landskapet är fragmenterat längs de nationella gränserna. GiroPay är till exempel en betalningsmetod för konsumenter med ett tyskt bankkonto, medan iDEAL endast är tillgängligt för nederländska bankkontoinnehavare.

Denna fragmentering kan minskas kraftigt om det blir lättare, både för konsumenter och webshops, att använda innovativa betalningsmetoder som integreras inom deras befintliga digitala banktillstånd. Detta inkluderar registrering med nya tjänster, säkert godkännande av transaktioner och säkert delning av personlig information (t.ex. ålder och adress) medan du handlar online. Faktum är att det här liknar hur vi kan logga in med Twitter och Facebook på andra webbplatser. Att koppla bankinfrastrukturen med eAPs kräver standardisering och driftskompatibilitet.

Ramverk som behövs för driftskompatibilitet

Standardiseringen av API: er kräver en ram, så att inte varje bank kommer att utforma sin egen standardisering och därigenom hindra driftskompatibiliteten. Ramverket definierar en uppsättning regler som säkerställer att betalnings-och betalnings API för DCSI kan kommunicera med varandra. Ett ramverk som måste överensstämma med PSD2 betalningsdirektivet. På så sätt kan det vara möjligt att befintliga lösningar som iDEAL, MyBank, Sofort, Trustly och bankägare samarbeta med varandra i hela Europa.

Kort sagt, rätt API-ramverk säkerställer att marknaden serveras (nå, konvertering, interoperabilitet), att de involverade bankerna överensstämmer med PSD2-regler och kan erbjuda ytterligare tjänster med nya affärsmodeller (t.ex. bankID).

Detta leder oss till en överraskande slutsats: Bankerna kommer snart att kunna erbjuda ytterligare tjänster tack vare API: er, och erfarna konsumenter och webbshop kommer att vara mer bekväma med räckvidden för eAP: slösa aldrig bort en bra reglering!

*) Denna artikel publiceras också på Thuiswinkel.org hemsida

Top