sv.onlinewebcreations.com

Över tre fjärdedelar av eleverna har en eller flera deltidsjobb för att tjäna pengar utöver studentfinansieringen. De flesta (76%) tjänar upp till 500 euro per månad. Extrainkomsten behövs desperat för bland annat inköp av läroböcker. Forskning från bol.com * visar att mer än hälften av eleverna spenderar 100 till 400 euro i år på böcker för läsåret. Nästan en av tio kostar till och med mer än 700 euro. För 28% av eleverna måste de därför fråga föräldrar / vårdnadshavare om inköp av läroböcker, eller de bestämmer sig för att boka mindre eller inte ens köpa böcker. Majoriteten av de studerade böckerna som används är lösningen för fyra av tio studenter att spendera mindre pengar. För att hjälpa studenterna att ge en hand, erbjuder bol.com - utöver ett brett utbud av (begagnade) läroböcker - nu möjlighet att tjäna studieböcker om en timme via lediga kampanjen.

Studenter som inte längre vill dabble i timmar för att betala för sina läroböcker får chansen att vinna det bästa betalda "studentjobbet" i Nederländerna via hemsidan bol.com/vacatuur. Bol.com har sex "lediga sessioner" som gör att studenterna kan betala tillbaka sina studieböcker på ett roligt sätt på en timme och spara tid. En timme att fungera som en muspost för 744 euro? Eller en kontorsstol förare för 817 euro per timme? Studenter kan snabbt och enkelt tjäna extra pengar, med vilka de också kan handla på annat studie "måste ha" online, t.ex. en ryggsäck, bärbar dator, miniräknare och allt för det perfekta studentrummet. Bol.com har sedan starten av kampanjen, redan måndag, fått en registrering från mer än 1500 studenter och det första jobbet kommer att ske i morgon.

Utrecht studenter är oftast utan jobb
På en timme kan eleverna tjäna 800 euro på bol.com, vilket är mycket högre än intäkterna genom de flesta vanliga studentjobberna. Forskning visar att majoriteten av studenterna (66%) arbetar upp till 12 timmar per vecka och den månatliga inkomsten ofta inte överstiger 500 euro. I Utrecht bor relativt sett de flesta studenter utan jobb. För dem är kampanjen "Vacancy" därför ett utmärkt tillfälle att snabbt och enkelt tjäna en liten fickpengar. De stora tjänstemänna med en inkomst på mer än 1000 euro per månad bor huvudsakligen i Amsterdam. Pengarna är oftast upptagna inom gästbranschen (24%), följt av snabbköpet (15%), en annan typ av butik (14%), en administrativ funktion (9%) och barnpassning (8%).

* Undersökning av bol.com i samarbete med Multiscope under mer än 500 MBO, HBO eller WO studenter mellan 18 och 26 år gammal i augusti 2015.

Top