sv.onlinewebcreations.com

D66 Ledamot av parlamentet Kees Verhoeven har blivit utnämnd till årets chefschef 2016. Verhoeven vann en tredjedel av rösterna i ett val bland ledande IT-företag. Den andra platsen är för Ronald Plasterk och Klaas Dijkhoff. Valet var organiserat av AGConnect, en stor online-plattform för IT-proffs.

Verhoeven, ICT-talesman för det nederländska representanthuset för D66, välkomnas för sin Techvision och hans initiativpapper "Internet of Things". Han nämnde också ofta hans handlingar i den stora parlamentariska debatten strax före jul om lagen om cyberbrottslighet - även kallad hacklag.

IKT är politik

Verhoeven ser utmärkelsen som ett fint tacksätt: "Under de senaste åren har jag blivit allt mer engagerad i frågor som rör IKT, integritet och teknik. Det är inte alltid ett sexigt ämne att tidningarna är nöjda med varje dag, men internetets och teknikens inverkan på våra liv är enorm. Men komplicerat kan det vara, politik kan inte stanna kvar. Det måste vara lika bra och så illa som det är för att se till att denna utveckling ligger inom lagens gränser. Skåpet tänker alltför lätt på det här och enligt min mening skyddar det inte tillräckligt med människor från regeringens, utredande tjänster och kommersiella företags otrevliga suck för att lära oss allt om oss. "

resultat

Under det gångna året har Verhoeven framgångsrikt utnyttjat ytterligare pengar för IKT-innovation (2 miljoner euro) och för säker data och skydd av personliga meddelanden genom att tvinga skåpet att inte försvaga kryptering. Med lagen om onlinespel hindrade Verhoeven regeringen från att störa internetets funktion via webbplatsens blockader. Han säkerställde också att vår digitala infrastruktur, som till exempel Schiphol, hamnen i Rotterdam och Eindhoven, erkändes som en så kallad huvudhamn. Detta understryker den stora betydelsen för den nederländska ekonomin.

Top