sv.onlinewebcreations.com

På den nuvarande online-marknaden är tävlingen hård. Om du söker efter en stor produktkategori ser du vad vi menar: skor, leksaker, MP3-spelare. Oavsett om det är direkt eller indirekt, fokuserar onlineannonsering på högsta budgivaren. Genom att rikta in dina onlineannonser till rätt målgrupp, är det troligare att du lyckas med din marknadsföringskampanj.

Betydelsen av målgruppsmarknadsföring

Syftet med målgruppsmarknadsföring eller inriktning är att se till att dina annonser visas specifikt för personer som sannolikt kommer att vara intresserade av dina produkter eller tjänster. Målgruppsmarknadsföring ökar dina chanser att tittaren tar tid att göra något med annonsen, och under tiden kan du sänka dina anskaffningskostnader per kund.

Det finns människor som aldrig kommer att köpa din produkt eller använda dina tjänster eftersom de aldrig kommer att behöva det du erbjuder. Det är helt enkelt ett faktum att de aldrig kommer att bli kund hos dig. Vi kallar dessa människor okvalificerade personer. Ett annat mål för målgruppsmarknadsföring är att spara pengar och ansträngningar genom att veta hur man undviker marknadsföring för dessa människor. Hur använder du publikmarknadsföring i dina onlineannonser? Det finns många olika typer av målgruppsmarknadsföring. Vissa typer kan endast användas i specifika former för online marknadsföring.

Nyckelord inriktning

Den mest populära formen av målgruppsmarknadsföring i onlineannonsering är nyckelordsmålretting. Det finns två huvudsakliga sätt på vilka sökordsinriktning fungerar i onlineannonser. Den första är genom sökordsinriktning på sökmotorer. Där kan du fokusera annonser på besökare som söker specifika sökord. Om du till exempel använder sökordsinriktning för en kinesisk restaurang i Amsterdam kan du välja att visa dina annonser för personer som sökte efter "restaurang Amsterdam" eller "dim sum Amsterdam". Den andra typen av sökordsinriktning är kontextuell. Annonser visas på en sida eftersom vissa sökord visas i innehållet. Ett blogginlägg som berättar något om ett besök på en dimsumrestaurang i Amsterdam, skulle till exempel vara ett bra ställe att visa din annonsering.

Målgruppsmarknadsföring är oerhört viktigt, men försök inte bli för involverad. Om du inriktar dig för att begränsa en målgrupp, kan du spendera mycket tid och pengar på en grupp som är för liten för att ge dig någon betydande fördel.

Demografisk inriktning

Med demografisk inriktning kan målgruppsmarknadsföring baserad på demografiska data välja specifika grupper av personer baserat på ett antal kriterier. Beroende på webbplatsen eller annonsutgivaren kan du rikta in din annons till en målgrupp baserat på följande kriterier:
• Live
• Kön
• Civilstånd
• Inkomster
• Språk
• Intressen och hobbyerna
• Övriga demografiska data

Behavioral targeting

Behavioral targeting, målgruppsmarknadsföring baserad på beteende, använder information från kakor, informationstyper som är lagrade på din dator för de webbplatser du besöker. Du kan följa webbläsarbeteendet, som sidor som besöks eller sökningar på sökmotorer. Stora webbplatsutgivare som använder beteendemålning för att visa sina annonser över hela deras nätverk. Men beteendemålning kan också tillämpas på en enskild webbplats. Du kan spåra användarbeteende eller sökbeteende genom att använda cookies och erbjuda annonser som är baserade på artiklar eller produkter som besökaren har visat tidigare.

Upptäck besökare från det förflutna

Att identifiera besökare från det förflutna och styra dem till dem är också en form av beteendemålning. Med cookies kan du avgöra om en besökare har varit på din webbplats före och till och med var de ursprungligen kom ifrån (till exempel en sökmotor eller startsida).

Genom att använda denna information kan du skräddarsy upplevelsen för dessa användare. Återkommande besökare planerar ofta att köpa från dig efter att de har tittat på ditt erbjudande, så du kan bäst göra uppmaningen till handling mer framträdande.

geografisk inriktning

Geotargeting, kort för geografisk inriktning, är målgrupps marknadsföring baserat på var läsarna bor. Om du känner till IP-adressen eller ens domännamnet de använder kan du ofta bestämma rätt exakt var de kommer från, till staden eller regionen. Geotargeting kan vara extremt effektiv när du marknadsför ett företag med lokal räckvidd. Genom att begränsa din marknadsföring till det geografiska området i din kundbas, säkerställer du att du bara får besökare som fysiskt kan bli kund.

Bestäm vad du ska fokusera på

Att veta vad de olika typerna av målgruppsmarknadsföring är, är bara hälften av arbetet. En annan viktig del av inriktningen på annonsering är att förstå vilka kriterier du ska använda för dina riktade annonskampanjer. Här är några tips.

Se vem dina nuvarande kunder är

För att få information om dina kunder kan du titta på de aktuella ordertrenderna, är dina kunder främst män eller kvinnor? Uppmärksammar du trender i åldersgrupp, inkomststatus, plats eller andra faktorer?

Undersök dina besökare

Om du använder en tjänst som SurveyMonkey kan du enkelt placera en enkel undersökning på din webbplats. Du kan även skicka e-postförfrågningar till dina nuvarande kunder eller kunder från det förflutna. Genom att samla demografiska basdata kan du börja bygga en profil för dina kunder. Du kan också använda din besökares IP-adress, vilket är ett slags online bostadsadress. Det ger dig extra information om hans plats.

Top