sv.onlinewebcreations.com

Microsoft tecknar avtal med Newzoo i Amsterdam för att få tillgång till alla sina konsumentuppgifter om spel.

Företagen undertecknade ett kontrakt för en och ett halvt år sedan, att Newzoo-chefen Peter Warmans ord är hans "största order" någonsin. Han bryr sig inte om kontraktets värde.

Microsoft får alla tidigare och framtida data som Newzoo och TNS tar ut av marknaden från sex stora länder. Det handlar om den årliga marknadsundersökningen och delårsrapporterna om nya trender. Det marknadsför det nederländska företaget under namnet Today's Gamers i Nederländerna, Belgien, England, Tyskland, Frankrike och Amerika.

Spelbolag, som Microsoft också tillhör via sin Xbox, använder "holländska" data för att utveckla nya produkter och tjänster. Dessutom kan de inrätta sina marknadsaktiviteter. Med paneler på mellan 1500 och 5000 personer undersöker Newzoo noggrant vilka spel och enheter konsumenterna köper och deras överväganden och avsikter.

"Vi tillhör den lilla gruppen specialiserade spelare som kan tillhandahålla data om spel. Våra data är ett måste för företag inom spelbranschen ".

Warman, genom PR, publicerar också en del av data för allmänheten kostnadsfritt.

Tre fjärdedelar av Newzoo omsättning kommer nu från utlandet. För tre år sedan började företaget i Nederländerna med marknadsuppgifter om annonsörens utgifter för spel. "Det gick med varierande framgång. Efter ett år visade vi vår uppmärksamhet på den internationella marknaden. Det var alltid avsikten ".

Förutom dataprodukten, driver Newzoo också en slags företagskatalog för den internationella spelindustrin: Gamesindustry.com. Företaget realiserar en fjärdedel av sin omsättning med att samla utbud och efterfrågan inom denna sektor.

Top