sv.onlinewebcreations.com

Amsterdam, 16 oktober 2014 - Expedia, en av världens största fullservice-resebyråer och Egencia, Expedia-resebyråbranschen, presenterar idag resultaten från Mobile Index. Detta är en världsomspännande undersökning av mobilt beteende när du reser. Studien ägde rum bland nästan nio tusen vuxna från Nord- och Sydamerika, Europa, Stilla havet och Asien. Forskningen visar att moderna resenärer i allt högre grad använder mobila enheter som smartphones, tabletter, e-läsare och smartwatches under resan. I hela världen tar 94 procent av resenärerna åtminstone en mobil enhet på semester och på affärsresor är det till och med 97 procent.

Mobila enheter är viktiga
Mobila enheter ses som en effektiv guide och följeslagare för resenärer, som är beroende av smartphones och andra mobila enheter i alla led av resan. I hela världen ringer 76 procent av sina smartphones "väldigt viktiga" för deras dagliga liv. Nederländerna minskar något med 67 procent.

De minst smartphoneberoende personerna är norrmänna med 57 procent och de mest smartphoneberoende personerna är indianerna med 95 procent. Över hela världen finner 70 procent sin bärbara dator absolut oumbärlig. Detta gäller 69 procent av nederländska. Tabletter är viktiga för deras dagliga liv för 48 procent av världens befolkning och 38 procent av den nederländska befolkningen.

René Nieuwmans, Senior Commercial Manager på Expedia: "Vi hamnade i en ny era där folk använde sitt skrivbord, telefon, tablet och till och med bärbara. Det börjar med att tänka på en resa; då i planering och bokning det och slutligen i resans erfarenhet. Vi ser skillnader i omvandling på alla mobila enheter. En smartphone använder människor att boka direkt om de till exempel är någonstans och inte har något hotell. Tabletn kommer att använda resenärer mer för att orientera sig och att titta på fina bilder och datorn eller datorn kommer att användas igen när du bokar en lång resa efter en detaljerad sökning. "

Holländska resenärer lider snabbt av smartphoneirritationer
"Expedia Mobile Index" visar också att resenärer hittar en global etikett kring användningen av mobila enheter som är mycket viktiga. Hederlighet och medvetenhet om hur mycket ljud som produceras är särskilt viktigt, liksom privatlivet. Holländarna är anmärkningsvärt ofta irriterad av smartphones under resan än det globala genomsnittet:

Verksamhet över hela världen Nederländerna
Ringa samtal med högtalaren vid 53% 62%
Spelar musik och videoklipp utan hörlurar 47% 51%
Ta bilder av främlingar 42% 36%
Ringa i en restaurang 36% 57%
Hoppa eller fasett 27% 46%
Hårda mobilvarningar 26% 36%
Mail medan du äter 24% 28%
Fotografera mat medan du äter 18% 15%
Endast när det gäller fotografering av mat och konstiga människor är holländska människor mer lindriga än resten av världens befolkning.

Förlora mobilutrustning i de fem största rädslorna för resor
Mobilutrustning kan därför upplevas som irriterande, men vi vill verkligen inte förlora vår mobila utrustning, eftersom dess förlust ligger i de fem största resesäkerhetsfälten. Att förlora ett pass är den största rädslan för världsresenärer med 40 procent. Förlora pengar kommer andra. Något överraskande är den oväntade förlusten av en resekamrat endast på tredje plats, med 39 procent över hela världen. Nederländerna ligger också under genomsnittet med 37 procent, men spanjorerna är kronan. Endast 2 procent av dem är rädda för att förlora en resesällskap. Förlusten av en mobilenhet ligger nu på fjärde plats med de största rädslorna för resenärer med 21 procent. Med holländare är denna rädsla ännu större med 24 procent.

Mobil utrustning fungerar som resepartner
René Nieuwmans, Senior Commercial Manager på Expedia "Vår mobila utrustning fungerar som resepartner. Vi vill inte förlora det och använda det när som helst om vi anser det nödvändigt. Det är ingen slump att förlusten av mobilutrustning rankas fjärde i listan över de största rädslorna för resor och tillgången på WiFi på ett hotell har blivit ett viktigt kriterium för mer än hälften av de resenärer (56%) världen över. plats I denna studie tittade vi på vanor på olika mobila enheter bland turister och affärsresenärer över hela världen. På detta sätt kan vi bättre förstå hur tekniken används under hela resan, så att vi kan fortsätta att tillhandahålla innehåll som är innehållsmässigt relevant på alla mobila enheter på Expedia. "

infographic
Se här infographic "Mobil, resans framtid".

Top