sv.onlinewebcreations.com

Extraordinära grisar samlar rörelsekapital genom crowdfunding. Begreppet ärligt kött från glada grisar tilltalar att även en handfull vegetarianer stöder initiativet. Strategin bakom detta växande samhälle? Grisbonden Wim van Meulenkamp rycker på axlarna. "Vi berättar bara vad vi gör." Och bara crowdfunders får köpa köttet.

Wim Meulenkamp, ​​Willem Rienks och Bart Vaalt, tillsammans bondemedlemskapet Pecus, är männen bakom Extraordinära grisar. De strävar efter ett genombrott i griskött, genom att sälja kött från djur som har haft ett trivsamt och framför allt naturligt liv.

Två gamla grisar raser i skogen, fruktträdgårdarna och fälten i Hof van Twente. De Bonte Bentheimers och Gasconne grisarna letar efter en del av maten själv. Dessutom får de en blandning av holländska korn och de har sin egen "örtträdgård". Landet är från olika gårdar i Twente. Slakt görs vid slakt av slaktare i Gelderland och Overijssel, som också gör korv och skinka. De magiska orden är småskaliga och lokala.

knopp
Ingredienserna hos Extra Svinar är enligt Pecus så trevliga levande djur, välbetalda bönder som delar vinst och konsument som betalar ett rimligt pris för kött av hög kvalitet. Detta påverkar flera knappar hos den höger tänkande konsumenten. En relativt liten investering, en ström av information (inklusive bilder av söta lilla varelser) som skapar engagemang och känslan för crowdfunderna att han verkligen är upptagen med hållbarhet och djurvänlighet - och att han är belönad för det med en exklusiv produkt som endast är tillgänglig för hans gemenskap. Han kan enkelt dela denna status genom att peka ut sina extraordinära grisar med ett musklick.

Skotsk öl
Banken hade inget intresse av planen under 2009. Pecus hade inga referenser och inga säkerheter och var tvungen att leta efter andra finansiärer. På Internet snubblade Meulenkamp på ett skotskt ölbrödbrukare som sålde sin öl innan den bryggdes. Detta ledde till tanken på att samla rörelsekapital genom crowdfunding. Extraordinära grisar begär en enstaka betalning på hundra euro, för vilka konsumenten får hundra och femtio euro i grisprodukter under tre år. I gengäld hålls crowdfunderna uppdaterade om grisarnas upp- och nedgångar via Facebook och Twitter och en gång i månaden via ett nyhetsbrev. Några gånger om året finns det öppna dagar och "grisrostar", som endast är tillgängliga för crowdfunders.

Regiopers
Precis som alla begynnelser var denna start svår. Genombrottet kom efter en mathändelse i Enschede, där männen var närvarande med tre grisar och en broschyr. TV Oost och Drentsche Courant plockade upp historien. De första fundrarna rapporterade på hemsidan. Meulenkamp: "Då går du till Gelderland och sedan ringer du regionalpressen. Så började bollen rulla. "

Det finns nu mer än sjuttonhundra crowdfunders och de första femtonhundra köttpaketen har levererats. Planen är att växa till femtio sugor i år och fördubblas i 2014. Då kan extraordinära grisar även sälja kött till crowdfunders (förutom de utlovade paketen) och Meulenkamp hoppas att affärssituationen blir stabilare. "Eftersom det inte finns någon plan för detta företag måste vi upptäcka allt själv."

söt
För att involvera crowdfunders i företaget uppdateras Facebook-sidan dagligen med berättelser, bilder och videor. Vårdgivaren gör bilderna, praktikanten lägger dem på nätet med texter. Bilder av grisar i lera, grisar under träden, men också av korv och skinka. En sorts nyfiken balans mellan söt och slakt. Meulenkamp: "Vi är helt genomskinliga i vad vi gör. Folk vet att de grisar de ser hamnar på sina tallrikar. Ibland diskuteras Facebook om personer som tycker det är patetiskt, men andra reagerar att grisarna har haft ett bra liv. Och vissa kan inte vänta på köttpaketet. "

Mer information? Ta en titt på Extraordinary Pigs hemsida eller på Facebook-sidan?

Top