sv.onlinewebcreations.com

Mecom Group, ägare till bland annat Wegener, har planer på att börja hämta pengar för lokala nyheter i år. Den nya digitala strategin, de permanenta förlusterna i tryckta annonser i framtiden att lyfta.

Det är vad David Montgomery från det brittiska investeringsbolaget och utgivaren av regionala tidningar Mecom sa i en intervju i Guardian. De exakta planerna presenteras i mars.

På Wegener vill folk inte gå in i detta ämne. Nyheten är välkänd, men för det första väntar planeringen av planerna i mars. Konsekvenserna för den nederländska förlagens publikationer är därför ännu inte kända.

Allmänna och internationella nyheter är fortfarande tillgängliga gratis online, vilket kan läsas i den brittiska tidningen. Mecom äger mer än 300 titlar, bland annat i Nederländerna, Danmark och Norge.

Vid presentationen av årsresultatet blev det känt att den nya strategin skulle ge tillräckligt för att kompensera för den förväntade nedgången i tryckta annonser för detta år (5 procent).

Samma presentation visade att Mecom Group fortsätter att minska kostnader och personal. Även här var det ingen kommentar från Wegener om konsekvenserna av denna politik i Nederländerna. Med färre anställda vill Mecom Group få mer effektiva nyheter om de olika kanalerna, online och offline, som är tillgängliga.

Rupert Murdoch från den internationella utgivaren News Corporation tillkännagav nyligen att han frågar pengar för alla online-nyhetssidor som den hanterar. Det betyder att den nyfiken läsaren inte bara måste sätta in offline, utan också online pengar för artiklar i The Sun, The Times och The New York Post, till exempel. Betalningsmodellen för tidningar på nätet har varit föremål för diskussion i flera år.

Källfoto : pedrosimoes7 (CC)

Top