sv.onlinewebcreations.com

Generation Y är bevisligen svårare att nå via traditionell reklam. Under tiden fyller Internet sakta upp med allt mer innehåll, och det blir svårare att sticka ut som ett företag mellan allt marknadsföringsvåld på nätet. Smarta SEO-tricks kommer sannolikt att bli mindre och mindre relevanta på grund av uppdraget att sökmotorer som Google ger den mest relevanta informationen till användaren. Hur kan du som ett varumärke fortfarande sticka ut bland den nuvarande generationen av konsumenter? Genom att ansluta med sin erfarenhet. Och vad är då en viktig gemensam grund för företag och millenials? Betydelsen av drömmar och lustar.

I en tidigare artikel för Emerce beskrev jag varför medlemmar i Generation Y är så viktiga för dagens marknadsförare och framtidsföretag. Och hur företag kan profilera sig bäst: nämligen så transparent och med integritet som möjligt. Men att sticka ut i ett allt fylligare medielandskap, och med en generation som i allt högre grad konsumerar media (och därmed reklam), är det fortfarande en svår uppgift. Vad exakt måste du kommunicera med integritet och öppenhet?

SEO och stora data inte lyckliga
Du kan självklart förstärka funktionaliteten hos ditt företag och din webbplats med SEO-tekniker. Det är inget fel med det, och jag uppmanar dig också att fortsätta att tillämpa detta. Tyngdpunkten i innehållsmarknadsföring skiftar däremot mer och mer mot kvalitativt och faktiskt relevant innehåll, bland annat under påverkan av sökmotorer och i synnerhet Google.

Googles uppgift är att ge användaren det mest relevanta innehållet som är möjligt. Hur smart och hur praktiskt du sparar din webbplats och innehåll med nyckelord: Google kommer att belöna mindre och mindre med höga rankningar och i vissa fall även straffa. SEO är därför användbart i viss utsträckning och till och med nödvändigt, men absolut inte ett botemedel-allt . Starkt innehåll från en tydlig varumärkesidentitet och kundens önskemål; det är framtiden.

Stora data och alla applikationer relaterade till personalisering är för närvarande mer eller mindre konkurrensfördelar. Men alla dessa tekniker kommer att bli standard inom den närmaste framtiden, såvitt de inte är än. Trots all teknik kommer framgångsrik marknadsföring till fullo tillbaka till storfars och farmors visdom: ett verkligt, mänskligt och personligt band med dina kunder. Dialogmarknadsföring från en verklig personlig interaktion är starkare än en något slumrad version av en 1-mot-1-konversation med en miljon människor samtidigt. Användningen av digitala tekniker måste vara riktigt stödjande, inte den grundläggande metoden.

Avtalet mellan årtusenden och varumärken
Det sätt på vilket du som företag kan uppnå millennials är faktiskt inte så svårt att tänka på. Dagens företag och ungdomar delar något mycket viktigt: deras passion. Ungdomar av Generation Y skiljer sig från baby boomers, delvis för att de har blivit aktiverade av det generösa arbetet för att generera sina drömmar och idealer på en mycket hög nivå. Och det är vad företag kan koppla i: om allt går bra har varje företag någonsin startat med en passion och en dröm. Även om det bara var drömmen att tjäna mycket pengar. Men även då finns det ofta en annan anledning till varför företaget är inom den specifika sektorn, och deras produkter och tjänster är utformade på ett sådant sätt.

Investera i lustar
Hur kopplar du, som företag eller som varumärke, till din målgrupp på grundval av passioner? Jag ser tre möjligheter.

1. Berätta om din egen passion. Det är mer eller mindre en regel om gott entreprenörskap: varje bra entreprenör (och därmed företag) börjar med varför. Berätta för din historia; varför har företaget någonsin blivit upprättat? Vad var och är intressen för grundarna och anställda och varför är detta så relevant idag? Sådan berättande, till exempel i form av en blogg eller videoinnehåll, kan enkelt hämtas av personer med samma passion och intressen. Och en stark, om än liten grupp brand ambassadörer kan göra en stor skillnad för ett varumärke; så började det en gång med Apples iPhone.

2. Reagera på dina målgruppers lustar. Engagera samtalet med din målgrupp (t.ex. via sociala medier) och försök att upptäcka vad deras passioner är. Medlemmar av Generation Y är extremt initiativrika; Det är ingen slump att vi har sett en enorm rush av nybörjare under det senaste decenniet, och detta kan inte förklaras enbart av det ekonomiska klimatet. Har din huvudmålgrupp musik? Organisera en händelse eller sponsra en lokal DJ. Kom ihåg att innehållsstrategin fungerar bäst när den är inriktad på lång sikt. Av detta följer att en koppling mellan din produkt / tjänst och den "passion" som appellerar till dig måste vara logiskt kopplad till varandra.

3. Stöd din målgrupp för att förverkliga dina egna drömmar. När det visar sig att generation Y är full av entreprenörer, artister och aspiranter för det, hur kan du bättre visa dem att du som varumärke förstår dem genom att stödja dem i det? Lenovo är ett varumärke som har kommunicerat mycket starkt med de för dem som gör kampanj som har blivit rullade ut mellan 2011 och nutiden. I reklamfilmerna och alla andra uttryck handlar det om millenialet som försöker förverkliga sina initiativrika, innovativa och konstnärliga drömmar. I de resultat som företaget presenterade i februari förra året kan man se att denna kampanj under alla omständigheter inte har skadat dem. Företaget har gjort de största stegen för alla över 5 bärbara tillverkare i världen de senaste åren.

Nästa steg
Väntetiden är för företag som följer Lenovos exempel och till och med förbättrar det. Vad är nästa steg? Jag hoppas personligen att se företag och varumärken gå med tusenåriga genom att stödja dem mer eller mindre direkt i att följa sina egna drömmar. Jag kan knappast föreställa mig ett bättre exempel på modern, personlig och socialt ansvarlig marknadsföring.

Top