sv.onlinewebcreations.com

Om du vill ha ett optimalt kundrelationer, tänk dig bortom e-postdatabasen. Social kontaktinformation är en måste-ha.

Många företag kämpar i kundkontaktområdet med genomförandet av sociala medier som kommunikationskanal. Förutom e-post som kontaktmedium finns det plötsligt utrymme för dialog via tweets, stift och statusuppdateringar i Facebook. Om du vill skörda fördelarna måste du som företag berika din databas med dina kunders sociala kontaktuppgifter. Det behöver inte vara svårt:

  • Kontrollera först att din sociala kanal är i ordning; att det finns följare och kontot används aktivt. Det låter logiskt, men forskning visar att femton procent av resebolagen refererar kunder till ett inaktivt konto.
  • Håll även koll på källan genom vilken någon prenumererar på ditt nyhetsbrev. Om någon kommer in via din Facebook-app, vet du att han är aktiv och du kan svara på det här.
  • Använd formulär som redan är aktiva. När du registrerar dig kan du också be om sociala kontaktuppgifter eller ens ge en social anmälan. Och hädanefter, be om personliga sociala konton på e-postpreferenssidan.
  • Med varje kontakt kan du också försöka hitta mer om kunden. progressiv profilering. Tänk på en undersökning där du frågar kunden vilka sociala kanaler han är aktiv på. Eller en kampanjekampanj, för vilken vissa sociala detaljer krävs.

Socialt bevis
Om du är ett socialt företagande, skapa mer utrymme för socialt innehåll i dina e-postmeddelanden. Se till exempel ett mycket diskutabelt ämne på ditt Twitter-konto. En återförsäljare kan också visa en topplista med sina mest populära produkter på Facebook. Eller dela resultatet av en Twitterpoll. Detta bygger också socialt bevis för resten av läsarna. Enkelt men effektivt.

Om du vill inkludera sociala knappar i e-postmeddelandena måste det finnas en tydlig anledning: service, kampanjer eller exklusivt innehåll. Gör det konkret, möjligen med ett starkt incitament (ingen iPad). Ge inte non-socials någon anledning att sluta. Huvudmeddelandet måste också vara intressant för dem.

Kunder eller utsikter som redan är socialt aktiva, men som inte har lämnat e-postdata, borde göra dig medveten om mervärdet av ditt nyhetsbrev. Informera dem via dina sociala medier på (exklusiva) erbjudanden och innehåll som de nu saknar. Fortfarande (för) få marknadsförare integrerar e-postmarknadsföring och sociala medier data. Tråkigt, för det öppnar en värld av nya marknadsföringsmöjligheter.

*) Denna artikel uppträdde i december-numret av Emerce magazine (# 118)

Top