sv.onlinewebcreations.com

Det var hans sista keynote som Microsoft VD, igår på det helt nya Palazzo i Las Vegas, men Bill Gates vände med ett skämt.

Från U2: s Bono till Hillary Rodham Clinton, ja även Al Gore och Barack Obama, visade Microsoft VD Bill Gates en slutlig ära, men på ett komiskt sätt. Skulle Bill inte kunna rulla i en film efter sin sista dag, bli en presidentkandidat eller spela gitarr på U2?

Som vanligt hade Gates en annan video gjord för sin CES-keynote, där han särskilt lurade sig, kanske för att visa att denna tradition verkligen kommer till ett slut. Hans efterträdare Graig Mundie och Ray Ozzie är kanske lika karismatiska som Gates själv, men saknar åtminstone den rikaste människans aura i världen.

Faktum är att Gates inte hade mycket mer att säga i Las Vegas, eller det borde vara så att musen och tangentbordet nu är över, och den pekskärmen, taltekniken och rörelseigenkänningen blir allt vanligare.

Dessutom gick det väldigt bra med Microsoft, så Bill och hans högra hand sa till Robbie Bach. Minst 100 miljoner människor använder Vista, och minst 400 miljoner Windows Live. Antalet Windows Mobile-användare går från 10 till 20 miljoner i år. Av XBox sålde 17, 7 miljoner exemplar, men ännu viktigare de 3, 58 miljarder dollar som Microsoft tjänar på spel och tjänster med endast 10 miljoner medlemmar för onlinetjänsten XBox Live. Och de kommer snart att kunna titta på filmer också, eftersom MGM snart kommer att erbjuda alla sina legendariska filmspel via XBox.

Mediaroom IPTV-tjänsten går också bra med 1 miljon abonnenter som snart kommer att kunna köpa en XBox från BT som också fungerar som en digital TV-avkodare. Och inget dåligt ord om den bärbara mediespelaren Zune. Det går också så bra att det äntligen kommer att lanseras utanför Nordamerika.

Efter hans avresa i juli 2008 kommer Gates att arbeta på flera projekt inom Microsoft, men han lämnade i mitten vad dessa är. Han demonstrerade dock en mobilnavigator som känner igen sin miljö och kan ge mer detaljerad information om den. Efter ett spel av virtuell gitarr försvann plötsligt plötsligt från scenen. Bara Elvis har lämnat byggnaden saknades fortfarande.

Top