sv.onlinewebcreations.com

Tävlingen i online modevärlden är enorm; Nya webbbutiker, modebloggar och trendiga märken spruter som svampar varje dag. Hur kan du skilja dig positivt i denna bransch? Hur kan du fånga och behålla dina besökare? Genom att använda innehållsmarknadsföring på ett målgruppsorienterat sätt. Och det är ibland enklare än du tror. Läs fem tips nedan som inte kommer att vara ute av mode under lång tid.
Jag skriver regelbundet för olika klienter i modebranschen och det visar sig att det inte är kommersiellt innehåll som kan göra en värld av skillnad. När det gäller branding, trafik och bidrar till slutliga omvandlingar. Modetillverkningen har en mycket tydlig produkt och, om man tänker på det, en tydlig livsstil som är oupplösligt kopplad till den. Detta gör det till en gren där du kan uttrycka din varumärkesidentitet mycket starkt.

Du kan översätta den varumärkesidentiteten till olika innehållsvariationer. Men vad måste du tänka på? Vad kan vara riktigt framgångsrikt och var kan du lägga in din historia? Jag ser regelbundet typiska fall av att ha hört klockan, men.

(källbild)

Nedan tycker jag om att dela fem "nej-hjärnor" som du bör tänka på om du vill använda icke-kommersiellt innehåll för (mer framgångsrikt) ditt modemärke.

1. Bloggartiklar med olika ämnen

En blogg är framför allt platsen för att utföra vad du står för i en vidare mening. Känn dig fri att tänka dig, en blogg låter sig mycket bra för att ta itu med andra frågor som på något sätt har ett gränssnitt med ditt klädmärke. Det är till exempel ett bra sätt att introducera människor till den livsstil som kläderna står för: det handlar inte bara om ett par byxor som du säljer, besökaren vet att du har en. Men var identifierar varumärket ännu mer? Vad har just denna klädsel för mervärde, och vilken typ av skönhet i mode och livsstil är ännu mer? Tänk på följande ämnen för en bloggartikel:

 • Garderobklassikerna: liten svart klänning, vit blus, svarta byxor, bretonsk rånad topp.
 • Vad har du på på planet? Tips för att komma ombord bekvämt.
 • Intervju med en designer.
 • Den perfekta vinterjackan: vilken stil passar dig?
 • Favoritobjekt av kollega (återkommande föremål, varje månad av en annan anställd)
 • Utskrifter: vilket är vad? Och vilken passar dig?
 • Modeutställningar över hela landet.

Tips 1: Nyckelord som du har extraherat från sökordsanalysen men som ännu inte har kunnat lägga bort i, till exempel navigering på din webbplats, kan du använda bra för blogginnehåll.
Tips 2: Skapa en bloggkalender med ämnen, publiceringsdatum och eventuellt ytterligare sökord, artikelns infogning och ton-of-voice. Glöm inte att välja författare på "färdigheter".

2. Videoinnehåll som är delbart

Ju mer varierat innehållet på din webbplats är desto mer intressant är det för besökare att se sidorna och komma tillbaka senare! Besökare uppskattar videoinnehåll enormt. Visste du att Youtube är den näst största sökmotorn över hela världen, är sexton av 25 tittare mer benägna att köpa en produkt efter att ha tittat på den medföljande videon. Och att titta på en video ökar förståelsen för din produkt eller tjänst med 74 procent? Bild och text kompletterar varandra mycket bra, så låt en stödja den andra. Tänk på ämnen som lätt kan visualiseras och är intressanta att titta på via en video (kan ibland vara mycket korta och ibland få minuter är användbara):

 • Rapportera modeshow / presentation ny samling.
 • Flaggskeppsbutik eller utländsk butik.
 • Vilka byxor / klänning / kjol passar bäst med din figur?
 • Rengör kåpan: var börjar du?
 • Helger och mode: Jul, nyårsafton, Alla hjärtans dag, påsk (en fin film för varje tillfälle!).
 • Backstage på photoshoot / kampanjer.

Tips 3: Tänk på VSEO (SEO för videoinnehåll): Smarta val när det gäller titel, beskrivning, kommentarer och taggar bidrar alla till det SEO-värde som du kan skapa med videoklipp.
Tips 4: Alternativet att låta din besökare enkelt lägga in videon är viktigt: dela innehåll på andra webbplatser och sociala medier garanterar mer exponering för ditt meddelande och varumärke!

3. Använda ambassadörer med karaktär

Vi vet alla att det som andra säger om dig har mer inverkan än vad du säger om dig själv. Oavsett om det är en förtrogenhet eller någon som kunden kan identifiera med; en "entusiastisk ambassadör" ger ditt varumärke ett ansikte och kan, ur sitt eget perspektiv och erfarenhet, vara ett bra komplement till skapandet av målorienterat innehåll. En ambassadör belyser ditt varumärke, är pålitlig, ger varumärket ett skiktat ansikte och överför ditt meddelande med (så mycket som möjligt) sin egen vridning. Starka exempel är:

 • Pharrell Williams för G-star RAW. Denna musikman förändrar allt han berör i guld och handlar inte bara om utformningen av ett antal kläder för det nederländska denim-märket, han förmedlar också ett starkt budskap om hållbarhet och miljöfrågor.
 • Marc Jacobs (berömd modedesigner) har vänt sig till Twitter och Instagram för en av sina senaste kampanjer: bokstavligen kunde alla anmäla sig som modell för sin nya samling. Så småningom fotograferades nio deltagare från hela världen. Detta var inte bara en strålande variation på standardanvändningen av modeller; mervärdet av "vanliga" människor med en intressant historia var också bra om man tittar på reportage och (bakåtvända) videor som projektet skapade.
 • Esprit har avsnittet "Kvinnors porträtt" på deras hemsida, där damer från hela Europa tar dig igenom sin stad, deras liv och deras känslor på Esprit. Det här är inte kända kvinnor, men människor som du kan identifiera med som en Esprit-kund.

4. Utveckla infographics för visuella teman

En infographic är ett enkelt och otroligt roligt sätt att visualisera ämnen och presentera dem för besökaren på ett välorganiserat sätt. Naturligtvis vill du ibland använda erfarna designers. Att göra själv är ibland också ett bra alternativ, och lättare än du ibland tror. Det finns verktyg som Canva Design, Vizualize.me, Piktochart eller Easel.ly där efter registrering du kan designa infographic du har i åtanke med många mallar.

5. Storytelling som ett effektivt bindemedel

Slutligen är det viktigt att komma ihåg att nästan allt som beskrivs ovan börjar med att "veta vart du vill gå med skrivstilen och tonen". Narrativ skrivning, eller berättande, är en beprövad metod, och under senare år också helt "hip". Storytelling är mer än bara att berätta en historia; Det handlar också om att hitta rätt metaforer och rätt struktur. Målet är att skapa innehåll som stimulerar och närmar människor. De vill dela med sig av vad de läser, eftersom tonen i meddelandet får dem att känna sig anslutna. Tonen garanterar att människor är centrala, inte direkt själva produkten.

Därför är storytelling en trevlig distinkt utgångspunkt för innehållsmarknadsföring. Det här innehållet är omedelbart mer personligt för läsaren genom egna anekdoter, erfarenheter eller berättelser. Du förstår att när läsaren kan identifiera sig med ditt innehåll och är riktigt rörd, ger detta ett starkt boost till ditt varumärkes trovärdighet!

Slutligen.

Arbetar du smart med marknadsföring av innehåll? Du kan använda ovanstående fem tips som en grund för innehålls marknadsföring som kan göra skillnaden för ditt mode varumärke, mode webbshop, etc. På detta sätt kan du marknadsföra din varumärkesidentitet ännu bättre och se till att besökarna återvänder
komma.

*) Denna artikel publiceras också på Traffic Builders hemsida.

catwalker / Shutterstock.com

Top