sv.onlinewebcreations.com

För det andra året i rad ingår nederländska unga entreprenörer i den europeiska topplistan av den ledande affärsmagasinet Business Week. Grundarna av Amsterdambolagen Dotkite och Wakoopa är bland de fem bästa enligt läsarna av den amerikanska tidningen.

Förra året tog Ben Woldring of Bencom flest röster i det paneuropeiska valet. I år är det till och med två holländska företag från Nederländerna, med grundare av under 25, som är med i priserna. Under de senaste veckorna kunde läsare av tidningen och Business Week-webbplatsen rösta för 1 av de 16 nominerade.

Från listan över vinnare som publiceras i morse förefaller StatCounter målselskap ha möjlighet att handla med honeurs som nummer ett. De som exakt är nummer 2 upp till och med 5, håller tidningen rak men röstningsgraden visar att Wakoopa slutade på nummer 3 och Dotkite vid nummer 5.

Robert Gaal, som tillsammans med Wouter Broekhof grundade företaget Wakoopa, blev överraskad av rapporten på Business Weeks hemsida. Ingen klocka eller e-post från tidningen för att meddela hyllan. "Vi gjorde inga åtgärder bland våra användare för att uppmuntra dem att rösta, men vinnaren gjorde det, jag är nyfiken på vad det kommer att leda oss, och under den kommande perioden kommer vi att arbeta hårt för att förbättra servicen. Det måste bli mer attraktivt för nya användare och vi vill bättre betjäna befintliga användare med funktioner. "

Wakoopa är en socialt inriktad internettjänst som tillåter användare att följa vilken programvara deras vänner, bekanta eller kollegor använder. Webbplatsen är avsedd att låta datoranvändare upptäcka ny programvara och prata om dessa upptäckter. Flera tiotusentals recensioner har redan dykt upp på webbplatsen under de senaste månaderna.

Nyligen producerade Wakoopa en annan liten scoop. En redaktör för den amerikanska webbutiken ZDnet fann att ett internt projekt från Google, kodnamnet Platypus, fortfarande är under utveckling. Anställda hos Google rapporterade om Wakoopa att de använder version 1.8. Den senast kända versionen var version 1.6. Platypus är också känd som Google Drive. Med detta ger Google användarna tillgång till en enorm lagringskapacitet på sina servrar via ett litet program, Google som en extern hårddisk.

Amsterdamföretaget startade i maj 2007 med 100 000 dollar finansiering från den nederländska investeringsfonden DCIF. Gaal är för närvarande i diskussioner med ett nederländskt och utländskt investeringsbolag för en andra finansieringsrunda.

Den andra vinnaren från Nederländerna är Thomas Mylonas. Grekland grundade företaget Dotkite.eu, ett företag med kontor i Rom, Aten och Amsterdam. Dotkite är ett designföretag, både kläder och möbler och komponenter i företags kommunikation.

Förra året grundades Groningen-baserade Ben Woldring, grundare av webbplatser som Bellen.com och Internetten.nl. I en intervju med Business Week sa han att han hade gjort ett antal tal och fått flera utrikesförslag i samband med priset. Omsättningen av Bencom, paraplybolaget, fördubblades vartannat år, enligt Woldring.

Källfoto: Mer än Corn Here (CC)

Top