sv.onlinewebcreations.com

Lenovo Ideacentre Stick 300 är en PC-pinne som låter dig vända TV eller bildskärm till en komplett dator med en HDMI-anslutning. Perfekt för bärbar datorbyte eller strömmande video. Kan den stora stationära datorn lämna huset?

Ideacentre Stick 300 ser ut som en stor USB-pinne, där USB-kontakten byts ut för en HMDI-kontakt. På sidorna hittar du en USB 2.0-port. USB3.0 var i kombination med en snabb hårddisk, naturligtvis snyggare, förmodligen den 900 mA som behöver levereras är lite för mycket.

Också närvarande är en mikro-USB-port (för att driva pinnen), en mikro-SD-kortplats och en på / av-knapp. För användning av Spotify skulle vi ha velat ha sett en ljudutgång, men det måste ske via HDMI-anslutningen. Trådlös anslutning kan via Bluetooth 4.0 och WiFi 802.11 b / g / n, för den delen är Stick 300 väldigt aktuell.

Samma sak
Insidan är vad vi är mest nyfiken på och om vi tittar på specifikationerna verkar det som om vi har att göra med en kopia av den tidigare introducerade Intel Compute Stick. De använder båda den tvååriga Intel Atom Z3735F-processorn, 2 GB RAM-minne och 32 GB lagringsutrymme. Av det lagret har du mer än 10 GB tillgängligt, resten används av Windows (Windows 8 var redan installerat på vår recension, men du kan uppdatera gratis till Windows 10).

Inte kompakt
Det är naturligtvis trevligt att du kan sätta en hel dator i fickan, men med bara en dongle kommer du inte dit. Strömförsörjningen kan köras från en USB-port med din TV. Förutom en datorskärm är en extern laddare (till exempel från din smartphone) också bra.

Då behöver du ett tangentbord och en mus. Jag gjorde det via en USB-hubb på den ena USB2.0-porten, men det går naturligtvis också via Bluetooth. Det finns en liten HDMI-förlängningskabel, eftersom det ofta händer att pinnen, som är riktigt större än en USB-pinne, ofta inte går bra på den tillgängliga HDMI-porten. Så småningom ser du en hel röra av kablar och lådor.

prestationer
Atom Z3735F Processor är inte en snabb demon, men utmärkt för grundläggande arbete som ordbehandling, kalkylblad, internet och enkla spel (Hearthstone spelade utan problem). Även streaming media, som PC-pinnen kommer att användas mycket, gick smidigt. 4K-material kan inte spelas, men det är inte möjligt via HDMI1.4-utgången. HD-material från Netflix och från en NAS-server, spelas smidigt och i full surroundljud.

frågor
En jämförelse med Intel Compute Stick är oundviklig. Förväntan att de skulle utföra lika med samma specifikationer visade sig ogrundade. Vi kan inte säga exakt vad det är, men Compute Stick orsakade många fler problem med att ansluta via Bluetooth och WiFi. Ofta instabil eller helt enkelt inte anslutbar. Även via USB gick det fel och ibland kunde vi inte stänga tills vi släppte USB-porten.

En prissammanställning är svårare: Stick 300 är ännu inte tillgänglig under det här skrivandet. Med det rekommenderade priset på 149 euro för Stick 300, borde det vara billigare än Intel Compute Stick. Du kan dock se detta för 115 euro online, så vi förväntar oss att Stick 300 kostar 99 euro, precis som det säljs för 99 kronor på den amerikanska webbplatsen.

För pengarna har du en väldigt bred implementerbar dator. Att köpa Windows som ett paket skulle vara dyrare. Konkurrensen stannar dock inte och en PC-stick från ASUS - som kommer ut på kort tid - är förmodligen 50 euro dyrare, men med en mycket snabbare processor, två USB-portar och en ljudutgång. Värt att vänta på.

specifikationer
Processor: Intel Baytrial Z3735F Processor
Programvara: Windows 8.1 med Bing eller Windows 10
Minne: 2 GB
Förvaring: 32 GB
Mått: 100 x 38 x 15 mm
Anslutningar: HDMI, Micro USB, USB 2.0, Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11 b / g / n

Top