sv.onlinewebcreations.com

Musikindustrin känner igen möjligheterna till digital marknadsföring. Universal Music är som ingen annan etikett aktiv för att länka artister och varumärken. På Digital Marketing Live, i morgon på Beurs van Berlage i Amsterdam, berättar Rens Bosma mer om det. Han arbetade för TMG, Radio 538 och Hyves.

Du har en speciell funktionsbeskrivning: Brand Partnerships Manager. Vad betyder det?
"Partners Partners varumärkespartnerskap är vår räknare för marknadsförare, mediabyråer och reklamannonser. Vi kan erbjuda unikt innehåll och händelser med våra artister för varumärkesspecifika marknadsförings- eller kommunikationsändamål och säljfrämjande åtgärder. Tänk på premium eller lojalitetsprogram, exklusiva presentutrymmen, träffa och hälsa med våra artister eller så kallade "pengar-kan't-buy" incitament. Till exempel: i en konstnärs privata stråle att flyga till en konsert utomlands.

"De flesta av våra avdelningens produktion går nu endast uteslutande för exklusivt innehåll. Så rapporter om bakom kulisserna, artistuttalanden, dokumentärer, liveinspelningar, officiella videoklipp och underhållningsformat. Allt innehåll vi gör är potentiellt märkt innehåll och tillgängligt för varumärken. Men vi gör också specifikt innehåll för varumärken med våra artister på förfrågan. Vi har också en stor räckvidd genom våra egna kanaler och de berörda artisterna. "

Kan du nämna några konkreta projekt?
"Den senaste slumpmässiga kampanjen är #moremusicvideos-kampanjen från Hi, där en av våra artister Ronnie Flex spelar en ledande roll. En del av den här kampanjen innehåller ett interaktivt videoklipp för endast videoklipp som lanserade vår Top Notch-etikett tillsammans med Hi. Dessutom länkade staten lotteriet sig till det sista klippet av Gers Pardoel. Genom produktplacering och ett antal överraskningskonserter skapade Staatsloterij en länk med sin nya singel Louise, där han sjunger "Vänta tills jag vinner lotteriet". Och för KPN är vi även deras vanliga "musikavdelning", så att de kontinuerligt kan klä upp kommunikation om deras Spotify-proposition med innehåll, artister och evenemang. Vi arbetar för byråer, men alltmer också direkt för varumärken, där vi fullt ut fyller hela kedjan från koncept och skapande till produktion och distribution. Vår avdelning är därför ordnad som en slags byrå. "

I vilken utsträckning får du artister att marknadsföra varumärken eller produkter? Är detta en avtalsförpliktelse som ingås idag?
"Det här är verkligen inte en skyldighet för våra konstnärer och det är verkligen inte avtalet avtalat. Men jag märker att de flesta artister bara vill komma igång med varumärken. De inser att detta kan leda till extra synlighet och nya kreativa impulser. Och det är självklart också ekonomiskt attraktivt. Konstnären själv har alltid den avgörande rösten. Det måste givetvis vara en match . De flesta varumärken jag talar ofta positivt över intresset från våra artister att delta i varumärkesprojekt. På något sätt tror marknadsförare ibland felaktigt, dyrt eller komplicerat att göra något med artister. Jag hoppas att jag kan bidra med något på onsdag för att ändra bilden. "

Hur unik är Universal Music jämfört med andra etiketter i detta avseende?
"Att arbeta med musik eller artister är i grunden en företrädesemission. Vi är enda festen på marknaden som faktiskt har rätten till våra artisters musik. Dessutom finns det ingen annan part som samarbetar så intensivt och strukturellt med artister. Vi är inblandade i den kreativa processen att skapa ett album, i marknadsföring och marknadsföring av albumet, och även i den praktiska distributionen och utnyttjandet av albumet. Vi pratar därför med våra artister varje vecka och ibland även dagligen. Baserat på detta intensiva samarbete har vi ett unikt förhållande med våra konstnärer och därmed direkt tillgång till dem för att skapa vackra varumärkesaktiveringar . "

Vilka möjligheter för skräddarsydd innehåll har ännu inte utnyttjats så långt du är orolig?
"Som ett varumärke, delta fullt ut i ett nytt album av en artist. Det är inte riktigt gjort än. Så som ett varumärke ansluter du till ett album från början. Från att skriva och spela in spåren till den officiella albumparten. Och sedan från marknadsföring / marknadsföring av albumet till presentationen av guld- eller platinalbumet. En länk till en så intensiv och kreativ process kan positivt reflektera över ett varumärke och ger också exklusivt innehåll som den potentiella partnern kan använda för olika ändamål eller kampanjer. Tänk på en titt i studion under inspelningar, repetitioner för de första testerna och så vidare. En andra sak som enligt min mening fortfarande är underutnyttjad i Nederländerna är produktplacering i officiella videoklipp. Ett område med miljontals realiseras för en attraktiv budget. Vårt Top Notch-märke är den ledande leverantören av video på YouTube i Nederländerna och genererar cirka 1, 5 miljoner visningar varje vecka. "

Top