sv.onlinewebcreations.com

Styrelseledamoten Peter Schwarzenbauer från BMW Group spekulerar högt att han vill utveckla en europeisk version av Uber.

Det är vad Schwarzenbauer antyder på i en intervju med Spiegel Online. Om BMW faktiskt bygger en sådan transporttjänst, lämnar han taktiskt i mitten.

Det är "tänkbart" att BMW för flottan går tillbaka till hundratals BMW och Mini som parkerade den med biluthyrningsföretaget Sixt i stora tyska städer. Användare av DriveNow-transporttjänsten använder den som en slags Greenwheels. Någon kunde hyra en bil och erbjuder sedan sin bil bilar till tredje part.

Om det finns någon hos BMW Group som kan spekulera om detta, är Schwarzenbauer. I styrelsen ansvarar han för Mini and Rolls-Royce, men även DriveNow och riskkapitalverksamheten i I Ventures.

DriveNow är inte bara aktiv i Tyskland, utan även i Danmark, England, Österrike och Sverige.

BMW-föraren säger att Uber ännu inte har trängts massivt i Europa på grund av den amerikanska cowboy-mentaliteten med vilken den kraftigt finansierade starten på marknaden. Han förutsätter att företaget återigen försiktigt försöker vinna Europa för sig själv. Innan det händer finns det utrymme för andra parter att skala upp bildelningstjänster.

I helgen uttalade Cleantech-specialist Tony Seba i FD att den etablerade bilindustrin har torkats ut inom femton år. Inte konsumenten, men företag som Uber, Google och BMW är fordonsägare. Till en avgift gör de sina fordon för hållbar genererad energi tillgänglig för kunderna. BMW betalar nu för DriveNow-liknande initiativ.

Top