sv.onlinewebcreations.com

Om du vill öppna en butik i stadens centrum, låt inte en mäklare välja en byggnad utan att ses. Du vill verkligen titta på dig själv. Det här är svårare i den virtuella staden. Det finns en hel del värdföretag och uppenbarligen erbjuder de alla samma möjligheter. MonsterPost nämner tio vanliga misstag.

1. Hitta den billigaste leverantören
Ja, det finns billiga och fria alternativ, och oavsett hur attraktiva det verkar är det bara risker: leverantören kan till exempel visa annonser på din webbplats (han måste tjäna pengar), du kan inte använda vissa skript för animering eller video körning, lastningstider kan vara en besvikelse, leverantören kan sluta en dag från den andra, om din server finns ute finns ingen att prata med och sökmotorer uppskattar din webbplats kan vara mindre höga om du tyvärr är en virtuell backstreet "har valt.

2. Delad mot Dedikerad Hosting: ingen skillnad?
Hur som helst. Om du har en gemensam server - säg 5 till 50 euro per månad - märker du närvaron av andra hyresgäster, särskilt om de lockar många besökare. Hastigheten på din webshop går ner. Och i händelse av en DDOS-attack på en av hyresgästerna kan din server också tas bort från luften. Är det enda alternativet då dedikerad hosting? Inte per definition. Om du inte säljer så mycket spelar det ingen timme mer än en timme.

3. Kommunicera inte med den tekniska avdelningen
Om du vill att din webbplats ska vara 100% tillgänglig 24/7 måste du hålla fingret på pulsen. Och den tekniska avdelningen måste också vara redo för dig omedelbart. Ett telefonnummer är då bekvämare än e-post.

4. Var inte uppmärksam på villkoren
Visserligen gör vi alla det, du vill inte krossa all den lagliga bla-blaen på förhand. Men var uppmärksam på ett antal viktiga saker: kan du bara avbryta och får du pengarna tillbaka? Vad garanteras i SLA?

5. Ingen klarhet om diskkapacitet och bredbandsanvändning
50 MB skivkapacitet och 10 GB bandbredd kan vara tillräckligt, även om du får tusentals besökare på en dag. Men var inte för sparsam: med 2 GB fungerar det verkligen inte. En för stor kappa är inte fel.

6. Beställ en webbhotell blint via webben
Se introduktionen. Vet vad du beställer. Kan du hitta ett telefonnummer för frågor, finns recensioner tillgängliga, hittar du en fysisk adress på webbplatsen, köper du tjänsten direkt i eller via en mellanhand?

7. Var uppmärksam på den tekniska helpdesken
Det är platsen, ofta en avskild portal, där du kan förvänta dig teknisk hjälp och få svar på brännande frågor. Kontrollera om det finns och faktiskt föreslår något innan du går in på ett kontrakt.

8. Ignorera alla SEO-konsekvenser av webbhotell
Google-robotar är ganska strikade idag, så om din webbplats är långsam, om din databas stotterar eller om du är i mitten av skräppost, kan du bara gå ner i sökresultaten. Alla SEO-ansträngningar är då för ingenting.

9. Ignorera gränserna
Hosters slog dig med alla slags löften, men det är användbart att veta vad du specifikt har att erbjuda. Får du flera POP-konton för din e-postadress, bara för att nämna några? Kan du använda Secure Shell (SSH)? Vad sägs om statistik? Måste du själv installera ny programvara?

10. Gå in i vackra frestelser
Nya aktörer på marknaden gör allt för att locka kunder: med freebies och kuponger till exempel. Allt verkar väldigt attraktivt, tills du upptäcker att det tekniska resultatet är en besvikelse eller att hela företaget inte kan stoppa byxorna. Välj en fest som har minst tio års erfarenhet.

Top