sv.onlinewebcreations.com

Amazon skulle ha tagit över det italienska betalningsbolaget GoPago, rapporterade italienska tidningar. Företaget själv vill inte säga mycket om det, förutom att meddelandena är "delvis korrekta".

Med GoPago Amazon skulle kunna komma in på marknaden för mobila betalningar för första gången, som nu domineras av PayPal och Square. GoPago, formellt baserad i San Francisco, men grundad av italienska studenter vid Stanford University, tillhandahåller en så kallad mPOS, ett mobilkassregister för butiker. Enligt marknadsundersökaren IHL kommer butikerna i allt större utsträckning att byta ut sina gamla kassaregister för mobila kassar och kassaregister på tabletter.

Finansieringen av företaget har hittills förblev obskär, men TechCrunch rapporterar i vilket fall som helst ett intresse av banken JP Morgan Chase. Rapporterat gav Google också intresse för ett förvärv.

I oktober har Amazon redan startat en universell inloggningstjänst, Logga in och betala med Amazon.

UPPDATERING 23/12: Inte Amazon, men American DoubleBeam har tagit GoPago för ett okänt belopp. TechCrunch insisterar dock att den delen av tekniken verkligen har gått till Amazon, men inte mPOS-mjukvaran.

Top