sv.onlinewebcreations.com

FNV Bondgenoten och Independer.nl har startat ett oberoende finansiellt konsultföretag. Tjänsten, som till stor del sker online, måste göra finansmarknaden mer synlig för fackliga medlemmar. Independer.nl expanderar sin räckvidd i ett slag med 490.000 potentiella kunder.

Samriskföretaget består av ett nytt bolag med egen webbplats: FNV Financieel Advies. Enskilda medlemmar i FNV Bondgenoten kan begära kostnadsfri information och rådgivning online på frågor som investeringsfonder, sjukförsäkring och inteckningar. Kollektivavtal, såsom uppsägningsordningar för uppsägning, är också möjliga. Offlinestöd support butikslokaler och call centers i planering.

FNV-allierade har gett 9 miljoner guld i startkapital i form av ett lån. Detta måste återbetalas inom tre år. Independer.nl-aktien består av kunskap, infrastruktur och faktiska avveckling av alla begäran om rådgivning, det så kallade "back office". Bestämmelsen som Finansrådgivning från försäkringsgivare och banker mottar för ingående avtal kommer i stor utsträckning att flöda tillbaka till facket. Enligt den franska regissören Fred Kagie söker inte byrået vinstmaksimering.

Independer.nl startade i början av 2000 som en oberoende online finansiell rådgivare. Webbplatsen jämför produkterna från försäkringsgivare och banker och ger beräkningsexempel på frågor som inteckningar, investeringsfonder och sjukvårdskostnader. Enligt regissören och grundaren Edmond Hilhorst lockar webbplatsen mellan 50 000 och 60 000 sidvisningar varje månad. Intäkterna består av en fast avgift från finansinstitut för informationsförfrågningar och en bestämmelse för varje inköpt produkt.

Samriskföretaget med FNV Bondgenoten ändrar inte denna grundläggande princip. Den potentiella kundbasen i Independer har emellertid utökats i ett fall med de 490 000 fackliga medlemmarna. Om de andra fackföreningarna inom paraplyorganisationen FNV med tiden väljer att delta, kan Independer även räkna med 1, 2 miljoner möjliga kunder.

Även om webbplatsen Independer.nl bara fortsätter att existera, säger Hilhorst att han i framtiden hoppas kunna göra liknande allianser med sjukförsäkringsgivare. Fördelarna med sådana avtal är stora, förklarar Holhorst. "Det ger oss namnigenkänning och räckvidd, och vi har också en större grund för att lösa våra fasta kostnader". Med en expanderande kundbas förväntar sig Hilhorst också att kunna göra en allt större knytnäve mot finansinstitut för att förhandla om lägre priser.

Top