sv.onlinewebcreations.com

LEUVEN, 13 DECEMBER 2018 - Idag presenterar imec, världens ledande forsknings- och innovationscentrum inom nanoelektronik och digital teknik, den nya generationen av nystartade företag som valts ut för entreprenörsprogrammet imec.istart. Syftet med programmet är att ge tech start-ups en flygande början genom att erbjuda ekonomisk coachning, personlig coaching, workshops och annat stöd (till exempel kontor, nätverksmöjligheter etc.).

Sven De Cleyn (programchef i imec.istart): "Det finns en hel del teknisk entreprenörs talang i Flandern. Vi får allt fler och fler och mer kvalitativa applikationer. Vad som är viktigt för oss - i valet av nystartade företag - är hur de skiljer sig åt på marknaden. Som forskningscenter för nanoelektronik och digital teknik spelar den tekniska komponenten ofta en viktig roll där. Ju mer innovativa tekniken desto större är ledningen på potentiella konkurrenter. "

Vault.House (Antwerpen) lindrar hushållen från hushållsförvaltningen
Vault.House använder blockchain-teknik för att säkert hantera dokument runt hushållen. Via plattformen kan användarna hantera sina hushållsdokument online och lägga ut alla administrativa förpliktelser. Vault.House övervakar också om optimering med avseende på försäkringar, subventioner och andra återkommande kostnader är möjlig. I maj 2018 vann laget bakom The Vault.House hackathon Hack4Diamonds och under sommaren genomförde det ett framgångsrikt bevis på konceptet att använda blockchain på ett antal kända vingårdar.

EPCON (Antwerpen) använder stor data för att övervinna tuberkulos
Varje år dör 1, 6 miljoner människor över hela världen av tuberkulos (TB), även om sjukdomen kan botas med medicinering. Problemet är att 40% av patienterna inte identifieras och därför inte kan behandlas. Genom att kombinera data från olika källor (både geografisk och medicinsk data) med artificiell intelligens kan EPCON kartlägga epidemier snabbare och till och med förutsäga dem. Med ett lag som lever delvis i Sydafrika och delvis i Belgien är EPCON internationellt inriktad från början. Plattformen fokuserar för närvarande på tuberkulos, men kan också användas för att övervaka andra epidemier.

Alexandria.Works (Antwerpen) hjälper dig att hitta det du söker
Den genomsnittliga medarbetaren förlorar 1, 8 timmar per dag med sökandet efter information. Inte bara i externa källor, till exempel Google, utan även internt: letar efter det där mailet som du vet att du någonsin har fått, men det visas inte i dina sökresultat. Alexandria.Works utformade därför ett självlärande system som översätter sökningar till deras semantiska motsvarighet. Även om ditt sökord är vagt eller inte innehåller det vanliga jargonget, kommer systemet att kunna hitta relevanta uppgifter och även relatera den till varandra. Alexandria.Works är inte en fristående sökmotor, men kan integreras i befintliga program som Sharepoint, Outlook, Dropbox, etc.

Adshot (Leuven), matchmakare för varumärken och spelande influencers
Den stereotypa bilden av den nördiga gameren som lever en eremits existens är inte längre den här tiden. Tack vare YouTube, Twitter och Twitch har toppspelare blivit riktiga sociala medierstjärnor med ett fanatiskt följd. Ändå är världen av spelinflytande fortfarande okänt territorium för många företag och reklambyråer. Adshot hoppar på denna växande marknad med ett datastyrt matchningssystem som sätter varumärken i kontakt med lämpliga influencers. Med ett lag som kan återfalla på ett brett spektrum av kompetens (från marknadsföring till artificiell intelligens) och nära samarbete med spelgemenskapen, är Adshot optimalt placerad för att styra kampanjer på denna nischmarknad.

Nextbook (Bryssel) katapulerar kursplanen till det 21: a århundradet
Nextbook är en användarvänlig plattform som ändrar varje textbok till ett interaktivt inlärningsverktyg. Lärare kan enkelt ladda sin kurs. Eleverna kan sedan anpassa sin online-kurs genom att lägga till markörer och anteckningar. Anmärkningsvärt är plattformens unika chattfunktion: i realtid kan studenter engagera sig i specifika passager från kursen med varandra - eller med sina lärare - och stödja varandras lärprocess.

Ngrave (Bryssel) lanserar den säkraste plånboken för dina bitcoins
Blockchain-tekniken kommer och saktar inte ner. Där det ursprungligen fanns digitala kryptomynt som Bitcoin, är den snabbt utvecklade tekniken nu också på väg att störa lager och andra marknader. Om du vill investera i kryptokurvor kan du göra det idag genom en blockchain plånbok: en slags digital plånbok. Även här förväntas en stark tillväxt från cirka 30 miljoner plånböcker idag till 100 miljoner plånböcker i mitten av 2020. De befintliga lösningarna är dock långt ifrån säkra. Varje dag städas cirka 7 miljoner dollar via "hacks", och så länge sparas ingen befintlig lösning. Det är därför som Ngrave snart kommer att lansera en ny generation hårdvara plånbok, som är ännu bättre säkrad. Företaget erbjuder en enhet som storleken på en liten smartphone där användarna helt kan generera sin plånbok på blockchain offline och deras privata nyckel - nyckeln du behöver verifiera en transaktion - helt offline och ultra säker. Det slutar inte där: även transaktioner är möjliga utan att det behövs ett nätverk eller en fysisk anslutning till en dator. För att slutföra cirkeln arbetar företaget också nära slutanvändaren för att göra lösningen väldigt användarvänlig. Ngraves plånbok utvecklas i samarbete med bland annat IMEC och COSIC, den senare en forskargrupp vid KU Leuven och världsledande inom hårdvarasäkerhet.

Om imec

Imec är världens ledande forsknings- och innovationscenter inom nanoelektronik och digital teknik. Kombinationen av vår banbrytande roll inom mikrochipteknologi och vår mjukvara och IKT-expertis gör oss unika. Imec har en unik infrastruktur och ett lokalt och internationellt ekosystem av partners i olika sektorer. Tillsammans arbetar vi med banbrytande innovation inom applikationsområden som sjukvård, smarta städer och rörlighet, logistik och Industri 4.0, energi och utbildning.

Imec är en pålitlig partner för företag, nystartade företag och universitet och samlar mer än 4 000 toppforskare från mer än 85 länder. Imec har sitt huvudkontor i Leuven och FoU-grupper spredt över ett antal flamländska universitet, i Nederländerna, Taiwan, USA, Kina och kontor i Indien och Japan. I 2017 uppgick imecs rörelseresultat till 546 miljoner euro. Mer information finns på www.imec-int.com.

Imec är ett registrerat varumärke för verksamheten i IMEC International (en juridisk enhet som inrättats enligt belgisk lag som en "allmännyttig fond"), imec Belgien (IMEC vzw med stöd av den flamländska regeringen), i Nederländerna (Stichting IMEC Nederland, en del av Holst Center som stöds av den nederländska regeringen), imec Taiwan (IMEC Taiwan Co.) och imec China (IMEC Microelectronics (Shanghai) Co. Ltd.) och imec Indien (Imec India Private Limited) nanoelektronik designcenter).

Om imec.istart

Imec.istart-programmet är ett av de mest framgångsrika entreprenörsprogrammen världen över. Det understryks igen i början av året när programmet kom fjärde i UBI Global World Benchmark Study. Starta företagare som vill vara en del av imec.istart kan prenumerera på ett av de tre öppna samtal som organiseras varje år. För mer info: https://www.imec-int.com/sv/istart

Top