sv.onlinewebcreations.com

Affärsidéer som redan har fångats utomlands, och det kan också bli framgångsrikt i Nederländerna.

Nu när kvalitetsprodukter kan nås för nästan hela den globala medelklassen (DVD-spelaren i Madonnas vardagsrum kommer inte att skilja sig mycket från den för en elev tre högt bakom Amsterdam) blir statusen en knapp råvara. Till och med affärslokalen, den exklusiva bastionen, är lite mager på tjänster och tjänster för den vanliga resenären. Marknadsförare som söker nya former av lojalitet gör det bra att studera det nyligen lanserade programmet Thai Elite Privilege Club: det första programmet i världen där du kan bli medlem av ett land. Thailand i det här fallet. Det thailändska turistbyrån tar ut avgifter för medlemskap - naturligtvis inklusive ett eftertrakat Thailand Elite-kort - cirka 20 000 euro. Medlemskapet har rätt till en "snabbspår" tullbehandling vid ankomsten i Thailand, betydande rabatter på biljetter från Thai Airways och 5-stjärniga hotell, fri tillgång till golfbanor, 24-timmars concierge service och 2005 tillgång till speciella Elite Boutique Hotels . Som en bonus får kortinnehavare också möjlighet, via en omväg, att köpa mark, vilket är omöjligt för "vanliga" utlänningar i Thailand. Turistbyrån hoppas sälja mer än 10 000 medlemmar inom de närmaste ett och ett halvt år, men den thailändska premiärministern, Thaksin Shinawatra, spekulerar öppet om ett slutresultat på 200 000 medlemmar. Förutom god inkomst är det självklart också ett underbart nätverk av självutnämnda ambassadörer för Thailand, spridd över hela världen!
Ju större tillgången till tjänster och varor är desto större är behovet av att konsumenten är speciell. Företag som inte erbjuder exklusiva tjänster, eller som håller sig till sorgliga frimärken, lojalitetskort eller avtagna lounger för länge, bör inspireras av Thai Elite Privilege Club.
Mer information finns på www.thailandelite.com

För alla som vill starta ett nytt företag i "garage stil", utan för många kostnader och elände: titta på American BarChart, ett företag som säljer laminatstudie och informationskort i kiosker, flygplatser och via deras hemsida. Från spanska grammatikreglerna till första hjälpenanvisningar eller det periodiska tabellen: BarCharts vet i stor mängd data att det är möjligt att välja de data som konsumenterna, men även skolor eller företag, skulle vilja ha bra form för lärande och / eller underhållning. Vad som började med en handfull olika ämnen, är nu ett laminat imperium med mer än 250 teman och guider, som förklarar försäljningen av cirka 21 miljoner exemplar hittills.
Vem som helst kan starta den nederländska versionen av BarCharts, för 200 euro och surfa på nätet i några timmar (för användbara sammanfattningar, rader och instruktioner). Det är också möjligt att ingå ett partnerskap med dem. Vem kommer att dra nytta i Nederländerna från att skapa order i informationsöverbelastningen?
Mer information finns på www.barcharts.com

Oavsett om det gäller miljövänlig produktion eller en del av vinsten till socialt ansvariga mål: Det finns en marknad för företag som Ben & Jerry, Body Shop eller Starbucks, som uttryckligen manifesterar sig som engagerade och ärliga. Nyaste skjut till den här linjen: American Apparel, tillverkare av enkla T-shirts, byxor, underkläder och jackor. Med all krångel om barnarbete och hårda arbetsförhållanden vid sömnad på verkstäder, liksom förlusten av den traditionella amerikanska bomulls- och textilsektorn, såg American Apparel möjligheten att marknadsföra ett brett svetshopfritt varumärke. Alla produkter är av hög kvalitet, tillverkas exklusivt i vår egen verkstad i Los Angeles, textilavfall återvinns och anställda får betalt betydligt. Detta tillvägagångssätt skadar inte American Apparel: 2003 omvandlades 80 miljoner dollar, dubbelt så många som 2002. Och för 2004 förväntas en fördubbling. Förutom grossisthandeln springar våra egna butiker nu som ett tåg: särskilt i New York visas allt fler.
American Apparel uppfyller naturligt alla förutsättningar för moderna affärer: toppkvalitet, öppenhet, återgivning till samhället och skapande av ett livsstilsmärke som går utöver bara T-shirts. Det expanderar nu aktivt utöver de amerikanska och kanadensiska gränserna, med butiker i London, Frankfurt och Berlin i planeringen. Nederländerna har redan en distributör, den starka modegruppen. Nu väntar vi på ett "rättvist klädmärke" från vår egen jord: kanske går vi tillbaka till textilarvet i Twente?
Mer information finns på www.americanapparel.net

Mer än 45 miljoner amerikaner besöker en datingsida varje månad, till exempel Match.com, som redan har mer än 18 miljoner medlemmar, eller Lavalife.com där en miljon meddelanden utbyts varje dag. Så det finns mycket att vinna på att fullborda allt som hoppas och längtar "varor".
Därför finns det nu Profiledoctor.com, som hjälper "daters" med att skriva reklamannonser. Och E-cyrano.com, som hjälper till att göra profilbeskrivningar mer attraktiva. För att göra professionella, amorösa bilder - kanske den viktigaste delen av online-dating-processen - finns det soulmatepics.com och singleshots.com. Med tanke på den enorma framgången med online-dating i Nederländerna (relatieplanet.nl, iwannadate.nl, meetic.nl, onehello.nl), här är en trevlig tillväxtmarknad för frilansförfattare, fotografer och rådgivare! Kanske www.voor-en-na.com?

Från en något förutsägbar, kolossalt dominerad industri har luftfart blivit ett spännande exempel på innovation de senaste åren. "Lågprisflygbolag" gör det möjligt för konsumenten att välja mellan en ny kjol eller en returbiljett Barcelona. Och bokningen har flyttat om några år från resebyråns skrivbord till soffan i vardagsrummet.
Den nya BackpackersXpress, som hoppas kunna välja luftrum någonstans i sommar, passar också in i denna lista: ett billigt flygbolag speciellt för backpackers, som flyger mellan England och Australien, med mellanlandningar i Indien och Thailand. Marknaden? Mer än 500 000 backpackers reser redan till Australien varje år och de billiga, fullt flexibla BackpackersXpress biljetterna kommer bara att göra marknaden växande. Inte bara priserna är inriktade på målgruppen, även utformningen av de första två flygplanen (Boeing 747-400s) speglar den moderna "backpacking-känslan": endast turistklass. Och där affärsklassen normalt är, har BackpackersXpress en riktig pub installerad. Dessutom kommer danskonkurrenser och karaoke att ske ombord, medan pizza och en individuell DVD-tjänst kommer att ge ytterligare underhållning.
Om även den kapitalintensiva luftfartssektorn svarar innovativt på att snabbt förändra konsumentbeteendet, verkar den "no-frills experience economy" definitivt ha brutit igenom.
Mer information finns på www.backpackersxpress.com

Top