sv.onlinewebcreations.com

Internetkonsult Adcore, tidigare Facing Facts, har tagit över Nijmegen E-Cube. För att göra detta avrundade Adcore upp en miljon guld, varav hälften i form av aktier. E-Cube har tretton anställda och fortsätter att fungera som Adcore Nijmegen. De tidigare ägarna är förbundna med företaget.

Kompletterande kunskaper är enligt Krijn Smits, marknadschef på Adcore, den viktigaste anledningen till förvärvet. E-Cube är specialist inom e-business-lösningar. Företaget skapar kopplingar mellan webbapplikationer och back-office-system. Som certifierad partner i Intershop ligger E-Cube nära utvecklingen av den här e-handelsprogramvaran. Adcore och E-Cube har tidigare arbetat tillsammans i Canonshop.nl-projektet, som byggdes helt på Intershop-plattformen.

Expansion är en andra anledning till förvärv. Adcore behöver människor att kunna fortsätta uppdrag. "Kritisk massa är viktig för att kunna möta nuvarande krav och önskemål på den framväxande marknaden", säger Krijn Smits. Är Adcore aktiv i Nederländerna på förvärvsbanan? "Jag utesluter inte något", säger Smits. "Absolut inte."
Krijn Smits bekräftar intrycket att mycket av förvärvsverksamheten inom sektorn föddes ur behov. "Jag undrar vad som fortfarande är expansion eller komplementär", säger han. Det är mat eller ätit. Kanske var det också fallet för Facing Facts, som var självständigt för litet för den önskade internationella expansionen och därför togs över av Adcore. "Men att vara en Adcore, vi behöver inte vara rädda för det, säger Smits.

Smits: "För tillfället märker vi inte mycket av en marknad som går ner." Den negativa spiralen kommer huvudsakligen från start och hypes som är indragna på internet utan att tänka på om konsumenterna vill ha vad de erbjuder. Skrikarna blir mer och mer uppskattade. " Adcore-kunderna inkluderar ING, Rabobank, McDonalds och Unilever. Van E-Cube innehåller nu Bibit, KPN, Van Dale och andra.

Adcores svenska moderbolag presenterade årliga siffror på tisdag. Adcore redovisade en omsättning på 63 procent och en vinst på 119, 3 miljoner svenska kronor, en liten 3 miljoner guld. Avskrivningar och övriga kostnader ingår ej i detta. Adcore uppstod från en sammanslagning av Information Highway och Connecta i juni 2000 och gjorde sedan nödvändiga förvärv, inklusive Facing Facts. De flesta förvärv finansierades med aktier på den tiden som var betydligt mer värdefulla än för närvarande.

En multimediapresentation av Adcores figurer, med riktiga video- och effektpunkter, kan ses på Financial Hearings.

Top