sv.onlinewebcreations.com

Klädmärket Tommy Hilfiger expanderar ytterligare sin marknadsföringstrategi med lanseringen av en musikkanal på webben. Den nya webbplatsen TommyTV är ett tillägg till Hilfiger-sessionerna, musikaliska föreställningar där kända artister får okänd talang.

Tommy Hilfiger Sessions kan ses tillbaka på Beta-versionen av TommyTV. Dessutom är det i samarbete med Sony BMG exklusiva liveinspelningar av konserter av stora stjärnor som Faithless, INXS och Michael Jackson.

Tommy Hilfiger använder också sina musikaliska sylt sessioner för oupptäckt talang. För att komma in i en okänd artist på en av dessa sessioner kan en audition placeras på webbplatsen.

Innan detta måste entusiaster ladda upp en video på YouTube och få så många synpunkter som möjligt. De bästa betygsättna och mest sedda videon placeras på TommyTV för att uthärda en popularitet runt om en andra gång. Vinnarna har så småningom chans att spela med de stora stjärnorna på Hilfiger-sessionerna.

Rösten för de okända artisterna är endast möjlig när användaren registrerar sig. Detta är möjligt med tredje delen av TommyTV, community MyTommyTV. Här kan användaren bland annat sammanställa sin egen spellista med videomaterial. Medlemmar får också tillgång till andra exklusiva föremål som backstage clips och intervjuer.

Media Republic ansvarar för utvecklingen av TommyTV.

Musik verkar vara ett populärt sätt att ansluta målgruppen till ett varumärke. Mercedes lanserade till exempel ett musikprogram på internet i mars.

Top