sv.onlinewebcreations.com

Som ett varumärke investerar du mycket tid och pengar i utvecklingen av en mobilapp. Och då kommer den största utmaningen: att få din app uppmärksam och därmed i fickan på din målgrupp. Tidigare var företagen beroende av egna kanaler, såsom webbplatsen, e-postmeddelandena eller ett mobilannonseringsnätverk. Den tiden är över !!

Nyligen är det möjligt att rikta in de rätta mobilanvändarna och nå dem i appen där de spenderar mycket tid på sin smartphone. Med den här nya annonsformen är din app nummer ett på nolltid!

Riktning i fickan

Kraften i mobilappinstallationsannonserna från Facebook ligger i hög grad av inriktning. Utöver de vanliga omfattande inriktningskriterierna (inklusive plats, ålder, kön och intressen) är det också möjligt att rikta mobilanvändare i kombination med typen av operativsystem (iOS / Android) och möjligen typen av enhet (iPhone, iPad, Samsung) . Detta gör det möjligt att ta din app direkt till din målgrupp.

Facebook samlar in dessa data via nedladdningar av sin egen mobilapp och användningen av mobila webbläsare. Den här utökade inriktningen gör det möjligt att visa en annons för en app i iTunes enbart för iPhone-användare och en app i Google Play uteslutande för Android-användare. Dessutom är det även möjligt att utesluta användare med en 3G-anslutning. Praktiskt om du har en tung app som behöver laddas ner via en WiFi-anslutning.

Framstående format

Eftersom mobilappinstallationsannonserna bara visas i nyhetsflödet för mobila Facebook-användare har de ett mycket högt varningsvärde. Dessutom har de ett mycket framträdande format, den visuella är 600 x 360 pixlar: på de flesta små skärmar av smartphones en garanterad uppmärksamhet grip. Denna visuella måste också vara unik. Slutligen kan en kort text med högst ett hundra och trettio tecken placeras i annonsen. Råden är därför kort och kraftfull här. Vårt tips: Fokusera på den unika USP som din app kommer att lägga till (mobil) livet för din målgrupp.

Performance driven

Ordet installerar nämns redan: Appinstallationsannonser är prestationsdrivna. Eftersom annonserna är länkade direkt till App Store och Google Play är det ganska enkelt att mäta konverteringen av klick till hämtningar och kostnad per installation (KPI). För att korrekt mäta detta KPI är det ett krav att din mobilapp uppfyller den senaste versionen av Facebook SDK för iPhone och / eller Android. I den senaste versionen av iOS på iPhone öppnas appbutiken i Facebook-appen. Så du byter inte ansökan och du kan direkt ladda ner den i Facebook-appen. Det är därför mycket lätt att se att investeringen snabbt betalar för sig själv.

Din app på nummer 1

Med Facebook App Installer-annonser är det därför möjligt att få din app i topp ti av appbutikerna med en begränsad budget och riktade annonser. Därefter handlar det också om applådernas dynamik: nya aktörer går ofta längre eftersom de får mycket "gratis" marknadsföring från Apple och Google själv. Vi rekommenderar därför kunder att först göra en liten pilot för att bestämma rätt målgrupp och KPI. Då handlar det bara om att bestämma antalet nedladdningar som behövs och då vet du exakt hur mycket du behöver investera för att få ditt app nummer ett.

Vill du veta mer om mobilappinstallationsannonser? Visa sedan den här infografiska eller Facebook-videon.

Redaktionen

Populära Kategorier

Top