sv.onlinewebcreations.com

Publisher Time Inc. begär från idag en avgift för tillgång till webbplatser för människor och underhållning varje vecka. Andra online-titlar kommer också att få betald tillgång. Steget är att göra AOL, vars medlemmar kan läsa webbplatserna utan att betala, mer attraktiva.

Totalt fjorton tidskrifter med en webbplats görs bara tillgängliga för AOL-medlemmar och abonnenter på tidningen. AOL kan använda ett ytterligare försäljningsargument, men under det senaste kvartalet såg man abonnentfilens nedgång för första gången i sin existens. AOL har nu cirka 35 miljoner abonnenter världen över.

De riktar sig till tonåringar, unga barn och kvinnor som först får betalt tillgång, inklusive människor, underhållning vecka, föräldraskap, matlagning ljus, sport illustrerad för barn och tid för barn. Det är de grupper som AOL försöker binda till sig själv. Av dussintals titlar som Time Inc. publicering är fortfarande två av de viktigaste - Time and Sports Illustrated - fritt tillgänglig.

AOL Time Warner har varit under tryck under en tid. Fyllningen av AOLs internetkanaler med innehåll från Time Warner gick mindre jämnt än förväntat efter sammanslagningen av båda företagen. AOL strider och som svar, Time Warner veteraner som Ted Turner (nu från styrelsen för AOL Time Warner) öppet hänvisade till "dumpning" av internetleverantören. I motsats till AP säger chefer på både AOL och Time Warner Interactive att samarbetet sedan december har fått en ny impuls och har nu blivit en topprioritet.

Top