sv.onlinewebcreations.com

Amsterdam den 13 september 2017: Ve Global ("Ve"), det prisbelönta teknologibolaget som erbjuder online-reklam och on-site engagemangslösningar, har lanserat sitt nya varumärke med ett kundcenter löfte att inspirera konsumenterna under online-kundresan.

Ve, grundat 2009, började med remarketinglösningar för e-post. Sedan dess har tekniksällskapet som serverar mer än 10 000 kunder över hela världen i dussintals länder anpassat sig för att förändra konsumentbeteendet i den digitala tidsåldern. Teknikbolaget erbjuder ett komplett paket med kunskapsbaserade produkter som hjälper alla typer av företag att locka rätt målgrupp med rätt meddelande vid rätt tidpunkt.

Våra onlinetjänster erbjuder det första kundkontakt-ögonblicket till sist, varumärkesrelaterade mönster som är anpassningsbara och integreras felfritt med webbplatser, så att sökningen eller köpupplevelsen inte störs.

Under dMexco i Köln Tyskland sade VD Morten Tonnessen: "Lanseringen av vårt nya varumärke är inte bara en uppdatering av vår visuella identitet; det stärker vår tro på att veta vad våra kunder förväntar sig och det innebär att omvandla vår samlade data till insikter och anpassade onlineupplevelser för våra kunder. Vårt yttersta mål är att förstå värdet av varje åtgärd vi tar och att ge värdefull tillväxt för våra kunder över hela världen. "

Adam Hindhaugh, kreativ chef hos Ve, tillade: "Huvudmålet med varumärkesinnovation var att återigen betyda vår existens och att ge oss motivation och en djupare mening bakom våra produkter och tjänster. Med vår kontinuerliga drift blir vi bättre än våra konkurrenter och ger värdefulla erfarenheter till konsumenter, våra kunder och våra anställda. "

Under den nya branden gjordes ett antal meddelanden från företaget, inklusive en investering på 15 miljoner pund (cirka 16, 5 miljoner euro) från befintliga investerare i Ve, vilket kommer att stärka företaget över hela världen.

Top