sv.onlinewebcreations.com

Airbnb förhandlar med över hundra städer på lokala bestämmelser. Betongavtal har redan gjorts med trettio städer. Det är vad Nathan Blecharczyk, en av grundarna till Airbnb, berättade för Startup Fest i Amsterdam.

"Europa och Kina är de marknader som växer snabbast, " säger Blecharczyk. "Mer än hälften av alla våra hem är i Europa, i Paris har vi redan 700 000."

Några 4000 rum eller lägenheter finns nu på Kuba. "Amerikanerna fick inte komma dit i 50 år."

Blecharczyk har inga problem att vissa städer skärper reglerna. Detta gäller till exempel Berlin. Staden vill lägga till tusentals lägenheter som nu hyrs ut till turister, läggs till det vanliga bostadsbeståndet och blir tillgängliga för hemsökande. "Det är ett system som introducerades för två år sedan. Det är en ny marknad där städerna också måste följa. Det kommer att bli bättre om några år. "

Blecharczyk talade om "demokratisering" av resebranschen. "Många av våra hyresvärdar är äldre än femtio, de kan betala räkningarna tack vare vårt initiativ. Tidigare behövde du tillstånd och pengar för att starta en Bed & Breakfast. "Europeiska Airbnb-värdarna tjänade 3 miljarder dollar 2015.

Top