sv.onlinewebcreations.com

Enmans ledning av Used.net sätter handelsplatsen i nyheten för att bli den andra handelsplatsen efter Marktplaats.nl. I bakgrunden finns en tvist med 2dehands.nl om varumärken.

Efter några veckors provning lanserade Wouters begagnade webbplats Wouter Twisk en ny design. Twisk (21) och grundare av Jouwweb.nl: "Den gamla designen var fyra år gammal och behövde förnyelse och förfining. Besökare kan nu till exempel söka efter begagnade och nya föremål, men även för erbjudanden från privatpersoner och företag. Totalt 200 produktegenskaper kan sökas efter ".

Han uppskattar att förhållandet mellan professionellt erbjudande och privat erbjudande är lika fördelat på webbplatsen. "Men det varierar givetvis per kategori. Det är inte fallet med oss ​​att online-återförsäljare kan ladda upp hela deras inventarier till webbplatsen via ett API. Speurders.nl erbjuder den möjligheten. Jag tror att besökare på webbplatsen inte väntar på hela samlingen av en butik. Fokus ligger därför på b2c och c2c-marknaden ".

Used.net är en plats för en ensamstående som anställer specialiserade tjänster som helpdesk och teknik från tredje part. Enligt Rörmätningarna för november 2009 hade platsen en räckvidd på 9, 6 procent. Med detta har den nummer tre positionen när det gäller räckvidd på marknaden för classifieds. Det tolererar bara Speurders.nl från De Telegraaf (11, 6 procent) och Marketplace.nl (46, 9 procent).

Webbplatsen kan användas kostnadsfritt och täckas ekonomiskt med inkomst från Google AdSense.

Twisk har för avsikt att ta över andra platsen från Speurders.nl med tiden. "Trots en stor budget, växer Speurders.nl inte väsentligt. Jag tror att det blir mindre och mindre att de blir mindre. Jag måste köra färre marginaler än vad de kan och därför investera en högre andel av intäkten igen ".

Den unga entreprenören är i tvist med Amsterdam internetbyrå TTY om namnet som hon använder för sin handelsplats 2dehands.nl. Sedan september 2009 har företaget hänvisat sina besökare till domänen Used.nl. Emellertid visar logotypen på webbplatsen fortfarande nummer två i logotypen.

Varför Amsterdammarna är på väg mot en konflikt med den unga affärsmannen från Zeeland är han inte känd. "Jag tror att förvirringen fungerar i två riktningar. Jag förstår inte att de gör det. Platsen är ungefär lika stora, så ingen av dem drar nytta av förvirringen ".

Foto: Tim Parkinson (cc)

Top