sv.onlinewebcreations.com

Etsy, den amerikanska webbutiken för hantverksprodukter, har nu fått sin femte investering. Den här gången har Index Ventures investerat 20 miljoner dollar.

Det är vad Techcrunch weblog rapporterar.

Tidigare investeringar inkluderade Union Square Partners, Accel och Hubert Burda Media. Den totala summan av externt rekryterat riskkapital uppgår således till 51, 6 miljoner dollar. Företaget värderas nu till 300 miljoner dollar, nästan tre gånger så mycket som efter den tidigare investeringen i början av året.

Tillverkare av kläder, smycken och hemtillbehör använder Etsy som utställning för sina unika varor. Det är en slags Marketplace.nl för hantverk eller småskaliga tillverkade produkter.

I slutet av förra året gjorde Etsy en vinst för första gången, efter att grundaren Rob Kalin - som avgick 2008 - blev VD igen. I år strävar han efter en vinst på cirka 40 miljoner dollar. Företaget har nu 125 anställda.

Det totala värdet av omsatta varor bör fördubblas i år och uppskattas till 400 miljoner dollar och stiger till 1 miljard 2011.

Etsy finns nu i fem år och har öppnat sitt första kontor i Europa (Tyskland).

Webbplatsen tjänar inte mycket, 20 cent per annons placerad på webbplatsen och 3, 5 procent av intäkterna från en försäljning. Regissör Kalin fokuserar främst på generering av sortiment. Vinsten måste följa automatiskt. Det genomsnittliga försäljningspriset på produkterna är mellan 15 och 20 dollar. De flesta besökarna är kvinnor mellan 20 och 30 år.


Top