sv.onlinewebcreations.com

Det finns ett växande intresse från inhemska och utländska investmentbolag på den nederländska glasfibermarknaden. Under det gångna året har flera av dessa parter tagit intresse för företag som är verksamma på den nederländska marknaden. Det avslutar Telecompaper.

Den svenska investeraren EQT, till exempel, tog över CIF, som har avtal om fiberoptiska anslutningar i minst 100 000 hushåll. Arcus investerade i E-Fiber, bra för utrullning av planer till minst 90 000 hushåll. L2Fiber Rotterdam har, i sina egna ord, funnit en investerare som är villig att konstruera minst 300 000 bostäder passerade (anslutningar som ännu inte har aktiverats).

Fram till första kvartalet 2018 expanderade den holländska glasfibermarknaden till totalt 2, 7 miljoner hem passerade, med KPN (Reggefiber) som stod för mer än 82 procent.

KPN prioriterar inte fiberoptisk utrullning, vilket medför att marknadsandelen minskar. Företaget fokuserar på uppgraderingar till DSL-nätverket och täcker endast nya bostadsfastigheter.

Telecompaper förväntar sig att KPN ska öka sina FTTH-ambitioner av tävlingsskäl.

Top