sv.onlinewebcreations.com

TNO har utvecklat en meddelandeservice à la MSN Messenger för IPTV (internet-tv). Användare kan inte bara se om deras vänner är online, men också vilka kanaler de tittar på. Du kan också titta på tv tillsammans.

TNO har för tillfället bara utvecklat ConnecTV som en del av forskningsprogrammet B @ Home, där Philips, Lucent och LogicaCMG deltar, men visade lösningen på kabelkongressen i Amsterdam i fredags.

Kompislistan är helt utformad i stil med MSN Messenger, meddelandeprogrammet från Microsoft. Användare är inte bara anslutna till varandra, de kan också göra varandra medvetna om intressanta TV-program med en knapptryckning. Dessutom kan ljudsamtal också utföras, till exempel via Tablet PC.

Instant messaging ingår redan i den IPTV Edition-programvara som Microsoft tillhandahåller sina kunder, men det erbjuder inte de interaktiva möjligheter som TNO har utvecklat.

IPTV rullas ut över hela världen i snabb takt. Förutom en elektronisk programguide kan IPTV användas för on-demand-tjänster och även för kommunikation.

Deutsche Telekom kommer till exempel att använda Microsoft TV IPTV Edition-programvaran för IPTV-erbjudanden i femti tyska städer före slutet av 2007. I Nederländerna används Microsofts programvara inte av något kabelföretag, trots att IPTV-lösningar redan erbjuds där. KPN är också lutad för sitt kommande IPTV-erbjudande på egenutvecklad programvara.

Top