sv.onlinewebcreations.com

Amsterdam - Ekonomisk återhämtning innebär att intäkterna från TV-reklam kommer att öka de närmaste åren, men detta medium står inför stora utmaningar. Det är först år 2016 att TV-reklamintäkterna är igen över 1 miljard euro och därmed på 2011 års nivå. Samtidigt går övergången till andra digitala kanaler för att sätta TV bakom sig. Detta framgår av Entertainment & Media Outlook 2014-2018 av revisor och rådgivande organisation PwC.

Ennèl van Eeden, mediaspecialist vid PwC, har en förklaring till detta skifte. "Konsumenterna har fått så många möjligheter de senaste åren att ta innehåll och nyheter. Traditionellt släpper ett massmedium som TV det mot internetens flexibilitet och otaliga möjligheter. Offentliga och kommersiella sändare försöker svara på trender som video-on-demand-tjänster som ökar i popularitet. Både innehållet och anläggningarna har förbättrats avsevärt. Dessutom har Nederländerna en av bredbandets högsta penetration, så att de flesta hushåll kan strömma i hög kvalitet. "

Enligt Van Eeden maskerar den ekonomiska återhämtningen fortfarande förflyttningen just nu. "Att titta på linjär TV sjunker snabbt. Senare tittar vi bara på The Voice och VM på ett linjärt sätt och runt detta ser alla på personligt innehåll på egen enhet. Andra media - som YouTube - utvecklas snabbt som massmedium. Annonsörer följer var konsumenten ser ut. Det handlar om allt ", säger Van Eeden.

Siffrorna från E & M Outlook visar också att internet är den stora vinnaren av skiftet i reklambudgetarna. År 2018 kommer nästan 40 procent av annonseringsbudgeten att spenderas på internet. En dubblering jämfört med 2009 (20, 5 procent). "En logisk utveckling", säger Van Eeden, "för att 85 procent av den nederländska befolkningen har tillgång till mobilt internet 2018."

Inte bara förlorar TV-spelaren, tryckt media är också bland förlorarna. Under 2013 genererade denna marknad fortfarande en omsättning på 3, 6 miljarder euro, år 2018 minskade omsättningen med mer än 20 procent till 2, 8 miljarder euro.

Top