sv.onlinewebcreations.com

Snabbt öppna en webbplats via mobil från Googles sökresultat. Detta är möjligt med Googles AMP: mobila sidor som laddas snabbare. Används huvudsakligen av förlag, det finns också gott om möjligheter för e-handel.

  1. Är du bekant med Accelerated Mobile Pages, AMP för kort?

Ja : Bra, eftersom den här relativt små justeringen av Google i sökresultaten kan få stora konsekvenser för sökningen de närmaste åren.

Nej: Google har kämpat sedan förra året med den ofta dåliga mobilupplevelsen på många sidor. AMP tillåter användare att se en avskalad version av en sida som lastar i blixtens hastighet. Hastigheten ökar ytterligare genom att cache dessa sidor på sina egna snabba servrar. Med resultatet: en AMP-sida laddar i genomsnitt cirka fyra gånger snabbare och använder tio gånger mindre data än den vanliga versionen.

  1. Och varför kan detta bli en spelbytare på mobilen?

Ja: Hastighet är extremt viktigt för mobila användare. Men det är ofta ett problem för många platser, tillsammans med läsbarhet.

Nej: Enligt forskning från Google slutar fyrtio procent av besökare när laddningstiden för en sida är längre än tre sekunder. Läsare förväntar sig blixtsnabba sidor, deras tålamod är begränsat. Sökmotorer inser det och rankar långsammare sidor lägre i sökresultaten. Sammanfattningsvis är långsamma bloggar och artiklar dåliga för användarupplevelsen och räckvidden för ditt innehåll eller webbshop. Läs mer om detta.

  1. Vet du hur en sådan AMP-sida ser ut?

Ja: AMP-sidor avlägsnas av onödig formatering, dålig eller komplicerad kod och fördröjning av skript. Saker som ofta resulterar i oändliga väntetider .

Nej : AMP är avskriven av all kod som kan sakta ner. När du tänker på din sida, kom ihåg att många interaktiva element försvinner. Navigationsmenyer, animerade diagram, fill-in formulär, Java script och mer. Det interaktiva skalet som normalt omger bloggen eller artikeln försvinner faktiskt. Så kom till kärnan och se till att informationen du skickar är omedelbart effektiv, eftersom du i slutändan kan förlora mindre.

  1. Vad är nackdelarna med att använda AMP-sidor?

Ja: Eftersom dessa sidor är väldigt grundläggande, tycks de konvertera mindre vid första anblicken. Du kan arbeta mindre med visuella element.

  1. Vet du vad det kommer att ge dig som entreprenör ?

Ja: Besökare klickar snabbt på AMP-ikonen snabbare på mobilresultatet, speciellt om folk inser att sidorna nästan laddas omedelbart.

Nej: AMP sidor har några fördelar i rankningen. De har en ikon bredvid resultatet. Och poäng högre eftersom de tar ut mycket snabbare. Google kommer också att rulla ut AMP AdWords-annonser. Och är mycket lämplig för att locka kunder som orienterar sig via mobil till ett köp och så snabbt anländer till din produktsida om de gör det via mobilen. Läs också denna blogg från eBay om deras erfarenheter.

  1. Vet du vad du ska anpassa för att arbeta med det?

Ja: Du kan verkligen göra en AMP-sida genom att lägga / amp / efter varje webbadress. Du skapar sedan en länk med metataggar.

Nej: Om du använder WordPress har du tur. Installera sedan AMP- plugin för att skapa en AMP-version av varje inlägg. För Yoast använd Lim för Yoast SEO & AMP . Ange grundläggande look & feel: logotyp, textfärger och länkar och din Google Analytics-tagg. Är din plattform inte mellan? Kolla sedan på ampproject.org. Där lär du dig mycket om att implementera det. Läs också den här bloggen: bit.ly/2aw4urm.

  1. Vet du hur man gör en bra produktsida i AMP?

Ja: Trevligt, för att de är extremt lämpliga för detta. Innehållet är vanligtvis statiskt och erbjuder en bra showcase med länkar.

Nej: Använd funktioner som AMP-karusellen och videoen så att besökare kan bläddra igenom produkter som är organiserade i underkategorier så optimalt som möjligt. För sektioner med mer detaljerade krav eller omfattande beskrivningar, använd taggen. Om en användare vill växla snabbare mellan olika delar av siten, använder du. På så sätt kan du implementera en navigeringsmeny på alla sidor. Fler tips om hur man bygger en bra och tydlig sida: bit.ly/2bgiBlu.

  1. Vet du tillräckligt för att komma igång?

Ja: Top, för att Google är en trendsättare i sökmotorland. Så innan du vet det är AMP standarden.

Nej: Med en bredare användning av AMP ökar kvaliteten på läsarens upplevelse. Mobilbanan kommer att bli snabbare och Google kommer att stimulera detta mer i framtiden. För att veta hur framtiden kommer att se ut i Nederländerna kan du gå igenom Sneak-titt eller utvidgat AMP-stöd . Det är uppenbart att mobil tid är en avgörande faktor. Varje sekund av laddningstiden leder till sju procent mindre konvertering. Läs mer.

* ) Denna artikel förekommit tidigare i april-utgåvan av Emerce Magazine (# 157).

Top