sv.onlinewebcreations.com

Schiphol-Rijk, 17 juli 2015 - Holländska människor har lite förtroende för sin regering när det gäller att skydda sina personuppgifter. Minst 69% av befolkningen förväntar sig att personuppgifter när som helst kommer att ses av obehöriga personer under det närmaste året. Detta framgår av siffror från Unisys Security Insights-undersökningen.

Undersökningsdeltagarna visade en liknande brist på förtroende för datasäkerhet från telekomföretag: 68% av respondenterna förväntar sig en dataläckage från sin telekomleverantör under det kommande året.

Flygbolag och transportorganisationer bedöms vara säkrare. Endast 41% av de svarande förväntar sig ett dataskydd här.

Undersökningen ifrågasatte konsumenter i 12 länder för deras bedömning av möjligheten att få tillgång till sina personuppgifter - i händerna på sju typer av organisationer, inklusive flygbolag, transportorganisationer, finansinstitut, statliga institutioner, hälso- och sjukvård, detaljhandel och telekom - av obehöriga personer. .

Jim Vlaming, ansvarig för offentlig säkerhet och rättvisa hos Unisys Nederland NV: "Den nederländska allmänheten har lite förtroende för statliga institutioner och telekomorganisationer när det gäller säkerheten för deras personuppgifter. Dessa resultat fungerar som en påminnelse för företag och institutioner att granska sina säkerhetsåtgärder och genomföra avancerade säkerhetsåtgärder, för att skydda konsumenterna mot cyberattacker och öka kundernas förtroende. "

Unisys ifrågasatte också den nederländska befolkningen om användarnamnet och lösenordet är lämpligt för säkerheten för onlinetjänster, inklusive statliga tjänster, webbbank, e-post och sociala medier. Även om människor har lite förtroende för statliga institutioners förmåga att skydda sina personuppgifter från hackare, finner en överraskande 71% att autentisering med användarnamn och lösenord är tillräckligt säker för tillgång till onlinetjänster som DigiD.

Konsumenttjänster, såsom sociala medier och e-post, gjorde dock det lägsta när man frågade om kombinationen av användarnamn och lösenord är tillräckligt för att skydda dessa typer av onlinekonton. Endast 23% tyckte att detta gav tillräcklig säkerhet för e-post, jämfört med 34% för sociala medier.

Vlaming fortsätter: "Nya biometriska autentiseringsmetoder - som att skanna fingeravtryck eller tekniker som upptäcker beteenden som talmönster, signaturer och tangenttryckningar - är inte bara säkrare än autentisering med användarnamn och lösenord men också mycket användarvänligare när det gäller hastighet, enkelhet och den övergripande användarupplevelsen. Online-tjänsteleverantörer som ger en jämn kundupplevelse och levererar verkligt värde till kunder kommer snart att se fördelarna i en värld där online- och mobilkundserfarenheten blir allt viktigare för lojalitet. "

###

Om Unisys Security Insights
Unisys Security Insights är en världsomspännande undersökning som ger insikt om konsumenternas attityd inom ett brett spektrum av säkerhetsrelaterade ämnen. Lieberman Research Group frågade nästan 11 000 konsumenter i tolv länder till sin åsikt. I Nederländerna deltog 509 personer 18 år och äldre i telefonundersökningen den 11-22 maj 2015. Mer information finns på www.unisys.com/unisyssecurityinsights.

Om Unisys
Unisys är ett globalt IT-företag som löser affärskritiska problem och företagsutmaningar för organisationer. Med mer än 20 000 anställda serverar Unisys kommersiella företag och statliga institutioner runt om i världen. Vi är specialiserade på moln och infrastruktur, affärsapplikationer, outsourcing av affärsprocesser och avancerad serverteknik. För mer information, besök www.unisys.nl eller följ Unisys på Twitter @UnisysNL.

Top