sv.onlinewebcreations.com

Webbloggning från företag får sin egen mässa. JupiterMedia organiserar evenemanget i juni. Enligt Jupiter används webloggar för närvarande huvudsakligen av företag som marknadsföringsverktyg.

Det börsnoterade företaget Jupiter är moderbolag på internet.com och 150 andra webbplatser. JupiterMedia säger att experimentera mycket med användandet av webbloggar i sitt eget företag. Till exempel har analytikerna i företagets forskningsgren haft sin egen logg i en månad.

Företag använder idag webbloggar främst för marknadsföring, säger VD Alan Meckler från JupiterMedia. Meckler hävdar att börsen, som kommer att äga rum i New York i juni, är den första som handlar om webbloggning av företag. "Vi har en bättre uppfattning om detta nu när vi är upptagna med företagets användning av loggar", berättade Meckler för sidan PaidContent.

I en studie om kunskapshantering har Forrester Research redan i fjol uttalat att företagets webbloggverktyg kan föra den "offentliga dialogen i ett enormt momentum". Studien rekommenderar att företag startar sina experter med indexerbara och sökbara interna webbloggar.

Top