sv.onlinewebcreations.com

Under de senaste fem åren har National Switch Point behandlat 1 miljard budskap. Detta nummer nåddes denna vecka. På så sätt möter sjukvårdsinfrastrukturen tydligt behoven hos många första linjer och fler och fler leverantörer av sekundärvårdsprodukter i Nederländerna.

Fler och fler meddelanden

Den 1 januari 2013 började VZVZ behandla meddelanden via den nationella brytpunkten. För närvarande är det cirka sex miljoner budskap per vecka. En viktig del av meddelandetrafiken gäller medicineringsdata. Dessutom begär GPs regelbundet en sammanfattning av filen från sin egen läkare. Förutom information om allergier. På fler och fler sjukhus begär specialister och apotekare läkemedelsinformation. Några av meddelandena är administrativa. till exempel registrering av en BSN. Holländarna ger varje vårdgivare separat tillstånd för utbyte av deras medicinska data. För att göra det möjligt måste vårdgivaren registrera det BSN.

Konstant tillväxt

Nya vårdleverantörer är anslutna till den nationella brytpunkten varje dag. Ursprungligen använde apotek och allmänläkare informationen. Nu växer antalet specialister på sjukhus och mentalvård snabbt. Användning av den nationella växlingspunkten för informationsutbyte är ett fritt val av varje vårdgivare. Nu är mer än 6000 vårdgivare (institutioner och praxis) anslutna.

Top